19.5.11

Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Ο Αμβρόσιος του Αιγίου είναι αντιρατσιστής
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ομολογώ πως το γεγονός που περιγράφω υπήρξε για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη. Θεωρούσα τον άγιο Αμβρόσιο  εθνικιστή, ομοφοβικό και εχθρό των μεταναστών, ερμηνεύοντας προφανώς επιδερμικά κάποιες σχετικές δηλώσεις του. Επηρεάστηκα μάλιστα από το γεγονός πως ο άγιος είναι πνευματικό τέκνο του ιερού Καλλίνικου και εν Χρυσοπηγή αδελφός του μακαρίου Χριστόδουλου, απηνών διωκτών αμφοτέρων, της ομοφυλοφιλίας  συκοφαντηθέντων όμως για ομοφυλοφιλία.
Από ένα ατυχές γεγονός πληροφορήθηκα πως ο κ.Αμβρόσιος έδωσε άδεια σε ιερέα του να συγκατοικήσει με νεαρό Αλβανό. Αυτό το θεωρώ ως άμεση απόδειξη της υπερεθνικής φύσης της Ορθοδοξίας και μια ισχυρή διάψευση πως ο Αμβρόσιος διακατέχεται από φυλετικό ρατσισμό. Μάλιστα θυμήθηκα πως και ο ίδιος ο Χριστόδουλος έστελνε σε δικαστές συστατική επιστολή υπέρ νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, πνευματικού τέκνου του πνευματικού του τέκνου Θεόκλητου Βρεσθένης, αμφοτέρων δε πνευματικών πατέρων του τ.αρχιμανδρίτη (και μετέπειτα ναύτη του Π.Ν.) κ.Σ.Κ. (γνωστού ως Κωλοσούζα)
Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρός που διάβασα: «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».
Οι καλοθελητές δημοσιογράφοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως: «Όπως είναι λογικό, στο Αίγιο ξέσπασε σάλος και το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το περιστατικό και πιθανότατα θα λάβει σκληρές αποφάσεις…».
Σιγά τον πολυέλαιο. Ο Αμβρόσιος κάλυψε τον παπά που προερχόταν μάλιστα από το περιβάλλον του γνωστού Θεόκλητου Βρεσθένης, αργόσχολου επισκόπου που έγινε η Ιφιγένεια του Χουντόδουλου και θυσιάστηκε πανικόβλητος παραιτούμενος όταν έσκασαν τα σκάνδαλα του 2005, χωρίς επισκοπή σήμερα, με παχυλό μισθό που η σοσιαλιστική μας Πολιτεία κόβει τα φάρμακα από ασθενείς για να του τον χορηγήσει:
«…Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».
Ομολογώ πως μετά τις δηλώσεις Αμβρόσιου θεωρώ τον τίτλο «Παπάς και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μάρκετ», κακοήθη. Πρόκειται για συγκατοίκηση με τις ευλογίες του μητροπολίτη σκοπόν έχουσα την Κατήχηση του Αλβανού στα νάματα της Ορθοδοξίας. Μερικοί κακοήθεις φαντάζονται ένα κλασσικό ερωτικό ζευγάρι παπά και νεαρού κλέφτη, σαν κι αυτό του αρχαιοκάπηλου οσίου Βησσαρίωνα (τώρα θαυματουργού λείψανου) που συζούσε και έκλεβε κειμήλια μαζί με το δάσκαλο του χωριού Καππαδοκικό Καρδίτσας.
Νομίζω πως οδηγούμαστε σε νέες μορφές αγνής ιερής συγκατοίκησης. Προσωπικά προτείνω το σχήμα: Ιερωμένος, οικονόμος (γυναίκα) και νεαρός αλλοδαπός (φωτ.: Ο C.Blakely ως Watson, ο R.Stephens ως Σέρλοκ Χολμς και η Ir.Handl ως οικονόμος στην «Ιδιωτική ζωή του Σέρλοκ Χολμς»). Μόνη της η οικονόμος, μπορεί να οδηγήσει σε σκανδαλισμό των πιστών όπως συνέβη με τον μητροπολίτη Κορινθίας Καρανικόλα (ένας χρόνος φυλακή) και την οικονόμο του  Λούλα Μοναστηριώτη, που πέταξαν τα λογιστικά βιβλία της Μητρόπολης σε κάδους της Εθνικής οδού.
Ασφαλώς δεν περιμένω έτσι απότομα η ελληνική (!) εθνική Εκκλησία να γίνει χριστιανική, να ξεπεράσει το νοσηρό βαλκανικό εθνικισμό της και να εκλέξει Πακιστανό επίσκοπο όπως η Εκκλησία της Αγγλίας, ειδικά τώρα που οι πιστοί της δολοφονούν ή ξυλοκοπούν στους δρόμους μετανάστες. Ας προσλάβει τουλάχιστον Πακιστανούς οικονόμους.
Στο μεταξύ ο Βρεσθένης Θεόκλητος επισκέπτεται τον Αμβρόσιο:
«Αναστάτωση στο Αίγιο από την έλευση στην πόλη (για τις ημέρες του Πάσχα) του πρώην μητροπολίτη Καρδίτσας Θεόκλητου! Ο οποίος επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου είχε αναγκασθεί σε παραίτηση για μία σειρά σκανδάλων. Όπως γράφει το aigio.org «εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας».
Κύριε Ροΐδη,

Συνελήφθη επιτέλους (στο Λονδίνο) η Αντωνία Ηλία, φίλη των Γιοσάκη-Θεόκλητου, στην οποία ο Θεοκλητος «δάνειζε» λεφτά για να του στήσει δίκες κατά του εκθρονισμένου προκατόχου του που τον κατηγορούσε για σύλληψη σε gay bar. Προτείνω λοιπόν με την ευκαιρία της φρέσκιας λυκοφιλίας των παλιών εχθρών Θεόκλητου-Αμβρόσιου, με συνδετικό κρίκο της τον αντιρατσιστή ιερέα, τα ακόλουθα αναγνώσματα, ώστε το κοινό μας να σχηματίσει γνώμη για τα εύοσμα αγιασμένα ύδατα στον οποίο κολυμπούν οι δημόσιοι υπάλληλοι επίσκοποι της φοροκλέφτρας Εκκλησίας όπως ο ιερός Αμβρόσιος:ΥΓ
Νόμπελ θράσους:
Αμβρόσιος αρχιερέας της Εκκλησίας των ατιμώρητων παιδεραστών:
Οι μετανάστες είναι παιδόφιλοι
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παπα Ρέμπελος

Tραγούδα κλέφτικα θεοπρόβλητε.
Πείτε τα αδέλφια μου ροιδολασκαράτοι.

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

* Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της αποκάλυψης ότι δάνεισε – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια κυρία Αντωνία Ηλία σχεδόν την ίδια περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους ιερωνυμικούς μητροπολίτες πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο και πρώην Αττικής κ. Νικόδημο, έλαβε πριν από 15 ημέρες τον τίτλο του Τιτουλάριου – χωρίς ποίμνιο – Μητροπολίτη Βρεσθένης H υπόθεσή του ετέθη στο αρχείο καθώς, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν διαψεύστηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεόκλητος συνελήφθη σε μπαρ της Θεσσαλίας μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα. Υπέρ του κ. Θεοκλήτου κατέθεσαν 24 μάρτυρες και εναντίον του οκτώ, οι οποίοι όμως δεν παρουσίασαν αποδείξεις.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_08/04/2005_139935

Tης Eυας Kαραμανωλη

Aκόμη δύο ονόματα προστέθηκαν χθες στη μακρά λίστα των δικαστών, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα και ελέγχονται πειθαρχικά.

Πρόκειται για το συζυγικό ζεύγος προέδρων Πρωτοδικών κ. Nικολάου Ποταμιάνου και Γεωργίας Λαμπροπούλου, οι οποίοι υπηρετούσαν στην δικαστική περιφέρεια Πειραιώς και από χθες έχουν παραπεμφθεί από τον πρόεδρο του Aρείου Πάγου κ. Γ. Kάπο στην Oλομέλεια του Aνωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Aμφότεροι παραπέμπονται για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» και για «ανεπάρκεια ήθους που προσβάλλει βαναύσως το κύρος της Δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους στην υπηρεσία», ενώ όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το ζεύγος των δικαστών ήταν υποχείριο του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Iάκωβου Γιοσάκη. Συγκεκριμένα φέρεται ότι το διάστημα που υπηρετούσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ενεπλάκησαν σε υποθέσεις του Γιοσάκη, φρόντιζαν να είναι σε δικασίμους κατά τις οποίες εκδικάζονταν υποθέσεις του και μεριμνούσαν να εκδίδονται θετικές για τον αρχιμανδρίτη δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Nίκος Ποταμιάνος συνδεόταν από το 1997 με τον Γιοσάκη και «τον διευκόλυνε επανειλημμένα στις ανήθικες επιδιώξεις του για την εξόντωση των αντιδίκων του, καθώς και των αντιδίκων προσώπων του φιλικού του περιβάλλοντος. Eτσι, ο Γιοσάκης επιδιώκοντας ανήθικες συμμαχίες με δικαστές, ώστε να μεταβάλει τη δικαστική λειτουργία σε όπλο εκμηδενίσεως των αντιπάλων του, βρήκε αναταπόκριση στον τότε πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιώς N. Ποταμιάνο». O τελευταίος κατά την κατηγορία όρισε συντομη δικάσιμο για τη συντηρητική κατάσχεση κατά των Mαρσέλλου και Xαραλάμπους και έδωσε προσωρινή διαταγή». Στο κατηγορητήριο πάντως μαζί με τον Γιοσάκη αναφέρεται και ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Kουμαριανός, ο οποίος ακολουθώντας τις συμβουλές και τις «γνωριμίες» του Γιοσάκη κατέθεσε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά του τέως μητροπολίτη Aττικής Nικόδημου.

Ανώνυμος είπε...

Όμως, πέρα από τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, ο μητροπολίτης έχει και άλλα προσόντα. Ήταν ιεροκήρυκας στη Χωροφυλακή, και στον χειροτονητήριο λόγο του, τον Αύγουστο του 1976 (είχε εκλεγεί τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου πριν πάει στα Καλάβρυτα) δεν παρέλειψε να θυμηθεί τους φίλους του, τους χουντικούς βασανιστές χωροφύλακες και αστυνομικούς, που εξαιτίας αυτού του ατυχούς συμβάντος ταλαιπωρούνταν, κι έτσι έστειλε «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας». (Το θέμα το είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της ΕΔΗΚ Γ. Μυλωνάς)

nikos

Αγαπητέ Ρο,
Τα όσα καταγράφει το σχολιό σου, είναι μία τρίχα της κορυφής του παγόβουνου των όσων συμβαίνουν στηνεν λόγω Μητρόπολη.
Δίνεις αξία σε ΜΗΔΕΝΙΚΑ, όταν αναφέρεσαι στον εν λόγω “επίσκοπο”. Ο λαός γνωρίζει το απύθμενο θράσος και μίσος του, και τον έχει κατατάξει αναλόγως.

Σελινούς

http://aigio.org/2011/02/blog-post_26.html

Θα ήθελα να θυμίσω στον Σεβασμιώτατο – δε νομίζω να το αγνοεί – πως ολόκληρος αρχιμανδρίτης της γενέτειράς του, ο Κύριλλος Κωστόπουλος, καταλόγισε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο – παραδελφό του Σεβ/του – το “κουσούρι”!

Theoprovlitos

Με τον Προκοπιο γνωριζονταν από παλιά όταν ο πανταχου παρων Αμβροσιος Αιγιαλειας τον ειχε καπελωσει στην επιτροπή εξωτερικων υποθεσεων της Εκκλησιας της Ελλαδας μαζι με τον Αττικης Παντελεημονα ως… γνησιοι εκπροσωποι της Ελλαδικης Ορθοδοξιας παγκοσμιως.

Το γραφειο ευτυχως το κρατουσε ο Προκοπιος ο οποίος υπηρετουσε παραλληλα και στον ναο του αγιου Παντελεημονα και στο οικοτροφείο αλλοδαπων που με χιλια βασανα ειχε κατορθωσει να αποκτησει από εναν “συλλογο κυριών” ο τ.Αμβροσιος Κοζανης, ο οποιος υπήρξε θυμα των δηλωσεων του οτι ιεραποστολή σημαινει να παντρευεται ο καθε Έλληνας από εναν αλλοδαπό.

Λογω των δηλώσεων του αυτων ασκηθηκαν πιεσεις στο Χριστοδουλο να τον παραιτησει. Την θεση του Αμβροσιου στην Κοζανη κατελαβε υποτακτικος του Αμβροσιου Αιγιαλειας ο οποίος ειχε αποσυρθει για αρκετα χρονια στην Αμερικη και επανηλθε. Προηγουμενως ο Αιγιαλειας των ειχε προωθησει ως διευθυνοντα του γραφειου της επιτροπής προσκυνηματικου τουρισμου της Εκκλησιας στην οποία επίσης ειχε χωθεί και ο ίδιος. (ειχε φαινεται το ξενοδοχειο κατα νου)

Απο εκει και περα δεν ειναι να απορει κανεις ουτε γιατι η εκκλησια εχει φτασει σε αυτο το καταντημα, η Ορθοδοξια επίσης. Δεν ειναι δε ικανοι ουτε καν ως πατριωτες ή ως επιχειρηματίες να αναδειξουν την Ορθοδοξια. Ουτε καν ως εναν ακομη τροπο εισαγωγης συναλλαγματος και πολιτισμού με τον ιδιο τρόπο που καθε χρονο συρρεουν στο Ισραηλ εκατομμυρια τουριστων.

Αλλα και το κοντοφθαλμο κρατος δεν παει πισω αφού ειτε αναλωνεται στην πολιτικοϊδεολογικη απαξιωση της εκκλησιας και του βυζαντινου πολιτισμου (καλη ωρα) ειτε συνεργαζεται συμβουλευτικα με τον εκκλησιαστικο μεσαίωνα που το μονο που τον νοιαζει ειναι να εξαργυρωσει σε χρημα αυτό που υποτιθεται πως εκπροσωπει και διαφυλάσσει.

Ακομα ενας λογος που αυτη η χωρα δεν θα παει ποτε μπροστα. Αποτυγχανει ακομα και να ειναι επιτυχημενα χυδαία.

apeleytheros

LOL ο αμβρόσιος είναι ζωντανή διαφήμηση για το αθειστικό κίνημα. Μισάνθρωπος με τα όλα του

λακης είπε...

Πέστε τα με το όνομά τους και μια φορά. Μα ποιός να είναι ο παπάς με τον Αλβανό συγκάτοικο? Μήπως είναι ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης πατέρας ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΕΝΙΑΝΑΚΗΣ.??? Αραγε που είναι εξαφανισμένος τόσο καιρό από τα εκκλησιαστικά δρώμενα.??? Απο την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχουμε να τον δούμε σε εκκλησία, μήπως τον έκρυψαν για να μην το ξεφωνίσουν σε καμιά εκκλησία και πληγεί το γόητρο του Μητροπολίτη μας.???