14.7.11

ΕΚΤΑΚΤΗ Χιονισμένη Καλαβρυτινή Ιστοριούλα Νο 15

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κοντός συνταξιούχος, σπουδαγμένος. Όνειρό του να πάρει τη σύνταξη και ν’ ανέβει στο Χελμό για να μανατζάρει όλο το καλοκαίρι 1-2 αγράμματους, μεταξύ ύπνου και γράσου.

Με το αζημίωτο βέβαια. Η γνωστή παράγκα των Καλαβρύτων κατάφερε και έκανε το σπουδαγμένο κοντό, μάνατζερ των 2 στελεχών. Να αγναντεύουν οι τρεις τους το Χελμού και να περνάει η ώρα. Με το αζημίωτο βέβαια. Έτσι το είχε σχεδιάσει η γνωστή παράγκα των Καλαβρύτων.

Γιατί ο Ψωμιάδης, ο Μπέος, ο Πιλάβιος και τ’ άλλα παιδιά υπάρχουν και στα Καλάβρυτα. Από την είσοδο της πόλης μέχρι την απάνω γειτονιά. Το κοστούμι και η λαμέ γραβάτα του Μάκαρου κυκλοφορούν και στα Καλάβρυτα.

Τα φορά  ο πολιτικάντης της περιοχής. Αυτός που ψήφισε το Μνημόνιο και θα κλείσει και το Νοσοκομείο με τη ψήφο του. Οι κύριοι της Καλαβρυτινής παράγκας, μαζί με τον κοντό συνταξιούχο, ξέχασαν τις ληστείες και τις κλοπές των εισπράξεων του χιονοδρομικού και τώρα λιάζονται. 

Ο γνωστός και κατά τ’ άλλα έντιμος καλλιτεχνοδημοσιογράφος συνεχίζει να καλύπτει την παράγκα, τις κλοπές και τις ληστείες, μεταξύ απογείωσης και πολιτιστικού Αύγουστου. Όλοι πλέον ξέρουν. ΣΤΗΜΕΝΟ το παιχνίδι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι αγραμματοι δουλευουν ακομα με το αζημιωτο βεβαια ενω οι πρωοιν σπουδαγμενοι ταιζουν τα αρνακια και ποτιζουν τα περιβολακια...