1.7.11

Ιστορίες Ιερής ατιμώρητης Ληστείας και Φοροκλοπής


Όταν ο αρχηγός της «Μαφίας» προκαλεί


Από το "Αδελφέ ήλιε αδελφή σελήνη" του Τζεφιρέλλι-1972. Ο Ινοκέντιος ο Γ΄-της ρωμαϊκής Μαφίας

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,

Η ιστορία είναι μεν μπαγιάτικη, αλλά διαχρονική και επίκαιρη, ειδικά σήμερα. Ο «κακοπληρωμένος» αρχιεπίσκοπος Βοιωτοπεδίου, Ασωπού, Βουλιαγμένης και Σιβιτανιδείου, της «φτωχής» πλην φορολησταρχίνας Εκκλησίας και προστάτης του ήδη φυλακισμένου ροζ κ.Γιοσάκη (του παραδικαστικού), έκανε άλλη μια ασχήμια την οποία ήδη επισημάνατε ζητώντας τάχα ίση φορολογική μεταχείριση των πολιτών (!!!) αν και προϊσταται μιας πραγματικής Μαφίας όπως έχει καταγγείλει ο καλός παπάς Φιλόθεος Φάρος.

Διαδραματίστηκε η ιστορία μας στην κοιλάδα των Τεμπών, εκεί που η κόρη του Πηνειού, η Δάφνη, έγινε δέντρο για να γλυτώσει από τον έρωτα του Απόλλωνα. Τη θέση της έχει πάρει η μυθολογική Αγία Παρασκευή, για την οποία η Εκκλησία ξεδιάντροπα εξαπατά τους ηλίθιους λέγοντας πως τάχα αυτή μετέστρεψε στον χριστιανισμό τον αυτοκράτορα Αντωνίνο (!), τον οποίο τύφλωσε με καυτό λάδι και ύστερα τον θεράπευσε. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν δήθεν, ονομάστηκε ο Αντωνίνος ευσεβής. -  http://www.matia.gr/7/72/7203/7203_1_9.htmlhttp://www.ultragreek.com/forums/archive/index.php/t-1497.html?s=4c396e10c3317f3ac0b1d41c4b6e1737

Είναι βέβαια ιστορικά γνωστό πως ο πάντα ανοιχτομάτης Αντωνίνος ήταν ευσεβής της ρωμαϊκής θρησκείας, η προσωνυμία του αποδόθηκε όταν έπεισε τη Σύγκλητο να θεοποιήσει τον φιλέλληνα προκάτοχό του και «πατέρα» του (τον είχε υιοθετήσει) Αδριανό. Ο Αντωνίνος ήταν ίσως ο καλύτερος Ρωμαίος αυτοκράτορας, αυτός που υιοθέτησε το φιλόσοφο διάδοχό του Μάρκο Αυρήλιο και καθόλου χριστιανός. Η Εκκλησία όμως δεν διστάζει να δηλητηριάζει με μυθολογίες ακόμη και ατράνταχτα ιστορικά γεγονότα απευθυνόμενη σε ένα κοινό αμαθών.

Εξ αρχής λοιπόν απάτη η οφθαλμίατρος της πλάκας αγία Παρασκευή, εξελίχθηκε σε μια επικερδή επιχείρηση ληστειών και φοροκλοπής στο άντρο της στα Τέμπη. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει:

Την ποιότητα του κλήρου
Την ποιότητα της Δικαιοσύνης
Την ποιότητα του πολιτικού μας προσωπικού που ανέχεται ή και υποθάλπει τα αίσχη.

Από μόνη της δε μπορεί, με τις κατάλληλες αναγωγές, να δείξει πως η χώρα μας έφτασε στη χρεοκοπία, βυθισμένη σε απίστευτη διαφθορά, διαφθορά εκτεθειμένη προκλητικά σε κοινή θέα, τόση διαφθορά που ακόμη και σήμερα η Ιεραρχία των κατά τον αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Φάρο «κοινών βλάσφημων και απατεώνων» να παραμένει αφορολόγητη, να προστατεύεται ανοιχτά από όλα τα κόμματα, να μη γίνεται στόχος των δήθεν «Αγανακτισμένων» (εκτός από το μικρό χουνέρι που επιφυλάχθηκε από σπόντα στον πανάγιο Άνθιμο προστάτη του ιερέα που παρενόχλησε διανοητικά προβληματικό νεαρό στη Στυλίδα) και να προκαλεί σκαιότατα με κίβδηλες εκκλήσεις για φορολογική Δικαιοσύνη.

Αντιγράφω από το «Ποντίκι» (13.7.2006)

«Το χρυσό παγκάρι, στα Τέμπη, δίπλα στο ποτάμι
Για τα θαύματα της κοιλάδας των Τεμπών έχετε διαβάσει και ακούσει με αφορμή τα παγκάρια και τις διάφορες ματσακονιές που έχει καταγγελθεί ότι έχουν γίνει εκεί. Στα Τέμπη λοιπόν υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, η Αγ.Παρασκευή, που δεν σου πολυγεμίζει το μάτι. Και όμως, κατά χιλιάδες οδηγοί και συνεπιβάτες σταματούν να ανάψουν ένα κερί, με αποτέλεσμα το προσκύνημα να χαρακτηρίζεται χρυσοφόρο. Εύλογα θα αναρωτηθούν πολλοί πού πάνε τα λεφτά απ’ το κερί με δεδομένο ότι το παρελθόν του ναού δεν είναι και το καλύτερο. Θα θυμάστε όλοι την κασέτα που είχε προβάλει ο Τριανταφυλλόπουλος, η οποία έδειχνε κάποιους υπευθύνους την ώρα που άνοιγαν το παγκάρι. Τη… δουλειά της καταγραφής με κρυφή κάμερα είχε κάνει  με επαγγελματικό τρόπο  ένας παπάς που διαφωνούσε με όσα έβλεπε εκεί, ο παπα-Λάμπρος Ρίνης, και έχει όντως ενδιαφέρον να δούμε ποια ήταν η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, και συγκεκριμένα πόσο καλά πήγε η χρονιά για το προσκύνημα της αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης, τα έσοδα για το οικονομικό έτος 2005 άγγιξαν τα 337.000 ευρώ (μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, πιθανώς ένεκα των εκκλησιαστικών σκανδάλων). Η μερίδα του λέοντος προέρχεται από το κεράκι, συγκεκριμένα 263.000, ενώ άλλα 70.000 εισπράχθηκαν από τα ενοίκια των καταστημάτων. Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λαρίσης δίνει λόγο για το πώς διατίθενται τα χρήματα: υπέρ του ταμείου προνοίας ορθοδόξου εφημεριακού κλήρου 6%, υπέρ του γραφείου νεότητας 5%, υπέρ του μητροπολιτικού γραφείου 8%, υπέρ των κατασκηνώσεων 5%, υπέρ του γενικού φιλόπτωχου ταμείου 22%, υπέρ ιδρυμάτων 15%, υπέρ ανεγέρσεως Ι. Μονής Αγίου Ραφαήλ 5%, υπέρ του συνοδικού μεγάρου 5% και, τέλος, για τη συντήρηση του προσκυνήματος 20%.
Αυτά λένε οι αριθμοί  ας δούμε όμως πίσω από αυτούς. Μας κίνησε το ενδιαφέρον πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αγώνας», την οποία εκδίδει μια ομάδα μαχητικών λαρισαίων χριστιανών, οι οποίοι πολέμησαν κάθε δεσπότη που ερχόταν στην περιοχή τους. Ο λόγος ήταν ότι εκείνοι θεωρούσαν ως μόνο κανονικό ιεράρχη τον μακαρίτη πια Θεολόγο (από τα χρόνια του Ιερωνύμου). Στο δημοσίευμα πιάνουν λοιπόν κάθε έναν κωδικό και τον κάνουν φύλλο και φτερό!

Υπέρ του γραφείου νεότητας δόθηκαν 17.000 ευρώ, όμως «το υπόψη γραφείο στην πραγματικότητα λειτουργεί στα χαρτιά» υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του νυν μητροπολίτη Ιγνατίου. Στην υποτιθέμενη δεκάχρονη λειτουργία του πραγματοποίησε όλες κι όλες τρεις ομιλίες (δύο προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και μία περί… Χάρι Πότερ) και πέρσι μια κοπή πίτας. Στη σχετική φωτογραφία φαίνονταν 10 περίπου νέοι όρθιοι με τον πρωτοσύγκελο.

Κάνουν και… εκδόσεις
Επιπλέον, το γραφείο εκδίδει, κατά τα γραφόμενα, το περιοδικό «Το Τάλαντο», το οποίο «πολλές φορές, αντί να ασχολείται με τους νέους και τα προβλήματά τους, αποτελεί το διαφημιστικό όργανο του δεσπότη με τις κινήσεις του, τις επισκέψεις, τις χοροστασίες, τα ταξίδια και τις εκδρομές, γεμάτο από πολύχρωμες φωτογραφίες του. Για την έκδοση του περιοδικού αυτού επιβαρύνονται κυρίως οι ναοί προκαταβάλλοντας την αξία μεγάλου αριθμού αντιτύπων, τα οποία κατόπιν διανέμουν δωρεάν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από το εκκλησίασμα». «Επομένως πού πάνε τόσα χρήματα κάθε χρόνο;» είναι το ερώτημα που θέτουν.

Υπέρ των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης η Αγία Παρασκευή συνεισέφερε πέρυσι επίσης 17.000 ευρώ, όμως «εδώ και 10 χρόνια είναι υπό ανέγερσιν (!) και έπεται συνέχεια… Ακόμη συζητείται η επιλογή του τόπου εγκαταστάσεών τους μεταξύ Στομίου, Καλλιπεύκης, Καρίτσας, Σπηλιάς, Πυργετού. Μια χρονιά ανακοινώθηκε ότι επίκειται η λειτουργία τους στην Καρίτσα. Μια άλλη φορά γράφτηκε ότι αρχίζει η κατασκευή τους στη Σπηλιά και ότι με ενέργειες του δεσπότη θα διανοιχθεί δρόμος επικοινωνίας με τη θάλασσα. Τελικά κατασκηνώσεις ακόμη δεν είδαμε»… Ασαφές είναι το τι γίνεται και με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 74.000 ευρώ που πηγαίνουν για το φιλόπτωχο. 

Πολλά λεφτά – μικρό έργο
Και όμως, το φιλανθρωπικό έργο δεν είναι αντάξιο των πόρων, υποστηρίζουν οι «Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί» (εξασφαλίζονται μόνο κρέας και γλυκίσματα για τα γεύματα των απόρων). Δεν θα πρέπει εξάλλου να διαφύγει της προσοχής ότι προ μηνός ο Ιγνάτιος μάζεψε τους ευεργέτες και χτύπησε «καμπανάκια», σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»: «Πολλά και σοβαρά περιστατικά που χρήζουν βοηθείας αντιμετωπίζει τελευταία η Λογία Φιλαδελφείας και Αλληλεγγύης της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και πρέπει να καλύψει έκτακτες οικονομικές υποχρεώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη, χωρίς όμως να μειωθεί η βοήθεια και σε όσους ήδη ανακουφίζονται από αυτή» γράφει το ρεπορτάζ.
Συνεχίζουμε με τα ιδρύματα υπέρ των οποίων δαπανήθηκαν 51.000 ευρώ. «Ποια ιδρύματα εννοούνται;» επιμένει ο «Αγώνας». Προ ημερών ο τοπικός ιεράρχης εγκαινίασε ορφανοτροφείο και θα άξιζε να ενημερώσει πόσα χρήματα διατέθηκαν γι’ αυτό, τι έκτασης είναι και σε πόσα παιδάκια παρέχει σήμερα θαλπωρή. 

Τέλος, 67.000 έμειναν στο ταμείο του προσκυνήματος για τη συντήρησή του. Παρ’ όλα αυτά, τοπική εφημερίδα σε περσινό της ρεπορτάζ επισήμαινε: «Ούτε σε τριτοκοσμικό κράτος δεν βλέπει κανείς αυτό το αίσχος, αυτή τη βρομιά, αυτή την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης. Ακόμη και τα τσιμέντα κινδυνεύουν να φύγουν από τη θέση τους». Αλλά τα έσοδα που εξασφάλισε το προσκύνημα για λογαριασμό του «την τελευταία δεκαετία πρέπει να ξεπέρασαν τις 600.000 ευρώ, ήτοι 200.000.000 δραχμές!» σχολιάζει ο «Αγώνας». 

Ιδιαίτερα διδακτική είναι και η δικαστική κατάληξη: παρ’ ότι η προβληθείσα κασέτα έδινε την εντύπωση ότι τους πιάσανε στα πράσα (κάτι που δέχτηκε η Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό καταδικάζοντας όλους τους κατηγορουμένους, δύο λαϊκούς επιτρόπους και δύο παπάδες), το Πενταμελές Εφετείο, που αρνήθηκε να δει τις κασέτες, είχε τον περασμένο Απρίλιο άλλη άποψη: αθώοι οι κληρικοί, από τέσσερα χρόνια για υπεξαίρεση στους δύο λαϊκούς. Μια απόφαση την οποία αρκετοί δεν πολυκατάλαβαν, πώς δηλαδή αθωώθηκαν οι μεν και καταδικάσθηκαν οι δε. Ας σημειωθεί ότι η αναίρεση που έκαναν οι δύο καταδικασθέντες ενώπιον του Αρείου Πάγου ακούγεται πως έγινε δεκτή (σημ.Λασκ.: όντως έγινε)

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: και οι τέσσερις κατηγορούμενοι υπέβαλαν μηνύσεις για ψευδορκία κατά του παπα-Λάμπρου Ρίνη (που δημοσιοποίησε την υπεξαίρεση), ενώ οι δύο παπάδες έκαναν και αγωγή ζητώντας 240.000 ευρώ έκαστος για ηθική ικανοποίηση. Εν μέσω όλων αυτών, στον παπα-Λάμπρο ήλθε και η πανταχούσα  που δημοσιοποίησε το «Π»  από τη Σύνοδο, με την οποία τον φιμώνει απαγορεύοντάς του να λέει την άποψή του για όποιο θέμα θέλει στα ΜΜΕ. Ελλαδάρα…».
Εγώ να συμπληρώσω τα εξής:

Η λαφυραγωγία του κέρατος της Αμάλθειας που ακούει στο όνομα αγ.Παρασκευή Τεμπών, είχε καταγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών στην Βουλή (νομίζω τον κ.Παπαντωνίου), όπου αποκαλύφθηκε ότι για την σύντομη παρένθεση, που ο “χουντικός” (και διωγμένος άδικα και παράνομα χωρίς δίκη από το διεφθαρμένο χουντικό αρχιεπίσκοπο ΣΥΝ και ΚΚΕ Σεραφείμ), πλην οικονομικά αδιάφθορος ιερωνυμικός (του Ιερώνυμου Α΄) δεσπότης Θεολόγος είχε ανακαταλάβει εξ εφόδου την επισκοπή, δηλώθηκε πολλαπλάσια είσπραξη από τα προηγούμενα χρόνια. Στο μεταξύ ο Θεολόγος διώχθηκε μετά από πολλές περιπέτειες και τον διαδέχθηκε ο Ιγνάτιος που είχε να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις των οπαδών των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων που έμειναν πιστοί στο Θεολόγο. Όπως είδαμε και με τις μητροπόλεις Αττικής και Θεσσαλιώτιδος όπου και από εκεί διώχτηκαν ιερωνυμικοί μητροπολίτες, αυτοί δεν κάθησαν φρόνιμα αλλά ξεσκέπασαν σκάνδαλα, ροζ, οικονομικά κλπ των διαδόχων τους Παντελεήμονος Αττικής, Κλεόπα και Θεόκλητου Βρεσθένης, δυο από τους οποίους εξανάγκασαν σε παραίτηση ή εκθρόνιση, σκάνδαλα που αλλιώς θα έμεναν κρυφά, αφού κανείς δεν ερευνά ποτέ τα μυστήρια των ποικιλόμορφων εκκλησιαστικών Τεμπών.

Στις 6.11. ’97 , προβλήθηκε από τον Μ.Τριανταφυλόπουλο στην εκπομπή «Zούγκλα» του «Aντέννα», βίντεο του ιερέα κ.Ρίνη που είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα που κατέγραψε την καταμέτρηση του περιεχομένου του παγκαριού από 2 ιερείς και 2 επιτρόπους. «Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται πέρυσι όταν από επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών έγινε διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 1989-’95 και διαπιστώθηκε ‘αδιαφάνεια’ στη διαχείριση του προσκυνήματος…. Επίσης, ιερείς φέρονται, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Λάρισας ‘Ημερήσιος Κήρυκας’, να έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με ‘ροζ γραμμές’. Μάλιστα, ο τελευταίος τηλεφωνικός λογαριασμός του προσκυνήματος φθάνει τα 2,4 εκατομμύρια δρχ.» («Τα Νέα», 8.11.1997).

«Iερείς φέροναι να έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία …. με νούμερα, που παραπέμπουν σε ‘γκέι λάινς’! ……Ο πατήρ Λάμπρος Pίνης κατήγγειλε χθες ότι είναι κάτοχος μαγνητοταινιών, στις οποίες ακούγονται διάλογοι με πρωταγωνιστές ιερωμένους και υπαλλήλους του προσκυνήματος σχετικά με τις σεξουαλικές επιδόσεις του καθενός! Aφαντοι είναι οι εμπλκόμενοι στις ατασθαλίες, εκτός από τον ταμία της Eπιτροπής του προσκυνήματος Σωτ. Aβδελίδη. Eνώ στη βιντεοταινία εμφανίζεται να τοποθετεί χρήματα κάτω από το πουκάμισό του, σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε… ‘απλά ξυνόμουν! ‘ ………Στη μικρή οθόνη, τα μέλη της Eπιτροπής Σωτ. Aβδελίδης και Aπ. Aνυφαντής φάνηκαν να κλέβουν χρήματα και αφιερώματα με την πλήρη ανοχή των ιερέων- μελών της K. Mπαταγκιώνη και Π. Tσουκνίδα. H βιντεοκασέτα προσκομίστηκε στον μητροπολίτη Iγνάτιο αλλά, όπως ισχυρίζεται ο πατήρ Λάμπρος, εκείνος αδράνησε. Eνημερώθηκε η Eπιμελητεία Kληρικών Λάρισας και με αναφορά-καταπέλτη ζήτησε έρευνα κάθαρσης από το μητροπολίτη. Ο τελευταίος διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων, διορίζοντας συνανακριτή τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Παπαλέξη. Aπό τους ιερείς της Eπιμελητείας ζητήθηκε εξαίρεση του Διονυσίου, επειδή, όπως υποστήριζαν, εμπλέκεται στην υπόθεση. H εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί στο θέμα των χρηματικών κατανομών υπέρ του ανύπαρκτου Οικοτροφείου της Iεράς Mητρόπολης Λαρίσης, που, ενώ έπαψε να λειτουργεί το 1988, εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα πληρωμών ύψους 90 εκατομμυρίων δραχμών» (Δ.Χατζηευθυμίου, «Ελευθεροτυπία», 8.11.’97) .

Να σημειωθεί ότι οι φερόμενοι ως καταχραστές ιερείς και οι επίτροποι “που όρισε ο Ιγνάτιος” και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 8χρονη φυλάκιση -για τους ιερείς είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα (“Ελευθεροτυπία”, 10-2-2003) -ακούγονται να λένε για 500.000 δρχ, που παρακράτησαν “για να πάρουν πατερίτσα στον δεσπότη”. Ο Ιγνάτιος ακούστηκε σε άλλη κασέτα που παίχτηκε στην εκπομπή να συνομιλεί με τον κ.Ρίνη που του προσκόμισε τα στοιχεία πριν τα δώσει στην δημοσιότητα λέγοντας “Κλέφτες εμείς, κλέφτες εσείς, όλοι κλέφτες είμαστε. Εντάξει;” (“Εξουσία”, 8-11-1997).

Τρία χρόνια μετά, ο Ιγνάτιος που ένιωθε την απειλητική ανάσα των οργανωσιακών οπαδών του Θεολόγου, κραύγασε «Όχι στον Πάπα…..ο Θεός δεν θα του επιτρέψει να έρθει» (“Espresso”, 29-3-2001).

Έπεσε όμως έξω και ο πάπας ήλθε.

Το 2005 η αδέκαστη Δικαιοσύνη αθώωσε τους ιερείς των Τεμπών. “Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο λαϊκοί …. … σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση που εκδόθηκε … για την υπόθεση υπεξαίρεσης 40,7 εκατομμυρίων δραχμών από το παγκάρι .. …. .. το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο κληρικούς ……Την αθώωση …. είχε προτείνει και ο εισαγγελέας ……. με το σκεπτικό ότι έδωσαν πειστικές απαντήσεις … ότι, δηλαδή, δε γνώριζαν για τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων, ενώ για τις όποιες υπόνοιές τους σχετικά με την υπεξαίρεση των χρημάτων είχαν ενημερώσει τον Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο» ( «Ριζοσπάστης», 2.4.’05).

Όπως είδαμε και σε άλλες εκκλησιαστικές ιστορίες, τόσο αυτοί και ο δεσπότης όσο και ο κατήγορός τους εξακολουθούν να ασκούν τα ιερατικά τους καθήκοντα. Για να παραφράσουμε τον άγιο Λαρίσης Ιγνάτιο:

Aθώοι κι αυτοί, αθώος κι ο «συκοφάντης» τους, όλοι αθώοι είναι. Υπάρχει όμως και ένας ένοχος. Ο γραφικός ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς εφημέριος Αμπελακίων, που καθαιρέθηκε επειδή πέταξε από αεροπλάνο φέϊγ βολάν κατά του μητροπολίτη («Ελευθεροτυπία», 10.2.’06).
Σημειώνω πως οι καταδικασμένοι για παιδεραστία πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Παπουτσάκης (Αγ.Παρασκευής κι αυτός, αλλά Αττικής) και Σωτήριος του Ιλίου δεν ανακοινώθηκε ποτέ ότι δικάστηκαν από την Εκκλησία και καθαιρέθηκαν όπως άλλωστε και ο κ.Γιοσάκης, ο δε άγιος Παντελεήμων Αττικής καθαιρέθηκε (αφού προστατευόταν επίμονα από τους Χουντόδουλο-Βαρθολομαίο-Ιερώνυμο) μόνο ύστερα από απόφαση-εντολή του Αρείου Πάγου.
Τέλος, σχετικά με το άδυτο των Τεμπών:
(2003):
(2004):
(2005):
Ο παγκαριάρχης άγιος Λαρίσης Ιγνάτιος έδωσε κι’αυτός αθωωτική ψήφο στην παρωδία δίκης του ροζ κλέφτη αγίου Αττικής Παντελεήμονα. Όταν ξεφωνήθηκε θορυβημένος προσπάθησε να τα μπαλώσει. Θαυμάστε επισκοπικό ήθος:
«…έπραξα τούτο … ούτε διότι επείσθην περί της αθωότητος αυτού, …. Σας διαβεβαιώ ότι ήχθην εις την ως άνω κρίσιν δια να μην οδηγηθή ο εγκαλούμενος Αρχιερεύς εις την καθαίρεσιν, ανακαλών εις την μνήμην μου τα λόγια του πνευματικού μου πατρός « τρέμω όταν ακούω να καθαιρείται κληρικός, ποτέ δεν θα ήθελα να πάρω τέτοια ευθύνη….Δια πάντα ταύτα ζητώ ταπεινώς συγγνώμην »,

[Σημ. Λασκ. Γιατί δεν τρέματε όταν καθαιρέσατε τον γραφικό αλλά σεξουαλικά (για σας αυτό υποτίθεται πως μετράει) και οικονομικά «αναμάρτητο» αρχιμανδρίτη Τρικαμηνά;]
ΥΓ1
Το παραπάνω άρθρο αφιερώνεται στον Επαναστάτη κ.Τσίπρα, οπαδό της εκκλησιαστικής «φιλανθρωπίας», φίλο (εκ του μακρόθεν) των «Αγανακτισμένων», δηλωμένο θαυμαστή των κ.κ.Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου (πατριάρχη της Μονής των ακόμη χωρίς δίκη παιδεραστών και απατεώνων της Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης)
και αγανακτισμένο για τη διαφθορά του καπιταλισμού.
ΥΓ2
«… ο Αρειος Πάγος σε δύο αποφάσεις του είχε δεχθεί τη χρήση κρυφής κάμερας. Η μία αφορούσε την υπόθεση με την υπεξαίρεση χρημάτων από το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής Τεμπών … ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι η απαγόρευση της καταγραφής με κρυφή κάμερα ισχύει για εκδηλώσεις της προσωπικής ζωής που είναι ιδιωτικές, αλλά μπορεί να γίνει δεκτή για δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά την εκτέλεση καθηκόντων και οι οποίες υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: