6.9.11

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...

Στο ζήτημα της ανάπλασης από την σημερινή δημοτική αρχή και ειδικότερα από τον δήμαρχο περιμέναμε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.

Αντ' αυτού  παρατηρούμε μέσω των τελευταίων δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο πως ακόμα μια απόπειρα συγκάλυψης και γενικότερου κουκουλώματος βρίσκετε σε εξέλιξη.

Η αντικατάσταση του κατεστραμμένου οδοστρώματος στην Κλεομένους Οικονόμου από άσφαλτο, τσιμέντο η οποιοδήποτε άλλο υλικό χωρίς προηγουμένως να έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπαιτίους συνιστά για εμάς κατάφωρη παραβίαση των νόμων του Κράτους αλλά και πέρα από κάθε όριο υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Η νομική κατάρτιση και εμπειρία του δημάρχου δεν νομίζουμε ότι θα έπρεπε να του αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και συμβιβασμούς.

Δεν πρόκειται για ακόμα μια φορά να ξιφουλκήσουμε με κανέναν για το ποιος έφταιξε περισσότερο η λιγότερο για το μεγαλύτερο οικονομικό φιάσκο της μεταπολίτευσης στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Και αυτή η δημοτική αρχή όπως και η προηγούμενη για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, αποφάσισαν να συμβιβάσουν τα πράγματα μεταξύ των εμπλεκόμενων αιρετών, μελετητών, κατασκευαστών και επίορκων (;) δημοτικών υπάλληλων.

Στις αρμοδιότητες του Οικονομικού Εισαγγελέα μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η  εξακρίβωση τελέσεως κάθε είδους φορολογικών και οικονομικών εγκλημάτων και οποιωνδήποτε άλλων
συναφών, εφόσον αυτά διαπράττονται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου,
οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών
προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ή βλάπτουν
σοβαρά την εθνική οικονομία.

Αφού λοιπόν οι “αναρμόδιοι” αιρετοί αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αποφασίσαμε να προωθήσουμε στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα όλα τα δημοσιεύματα από τούτο εδώ το μπλογκ και τον τοπικό τύπο με το ερώτημα της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εις βάρος του πρώην δήμου Αιγίου και κατ' επέκταση όλων των Αιγιωτων.

Έφτασε η ώρα νομίζουμε κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους.

Aigio.org

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κόστισε στον δημότη του Αιγίου η "τρικυμία", εεε η "ανάπλαση" ήθελα να πω, της Κλεομένους Οικονόμου;

Ανώνυμος είπε...

οι κλεφτες τα κανανε πουτανα και εφαγαν ενα σωρο λεφτα.φυλακη τα αιδιοπανα....και κατασχεση της περιουσιας τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ"ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΟΡΑΧΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1904!!!!!ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΚΑΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑΘΗΚΕ ΕΝ ΕΤΕΙ 2011!!!!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ;200.000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ Κ.Κ. ΚΑΜΠΕΡΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ,ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ......

Ανώνυμος είπε...

Για το συγκεκριμένο έργο έχουν βγει πορίσματα και αποφάσεις για το ποια αίτια οδήγησαν στην αστοχία του όσον αφορά το οδόστρωμα , από τις αρμόδιες και εξουσιοδοτημένες απο το Κράτος αρχές.
Το να αναμασιέται το πρόβλημα αντί να σκεφτόμαστε την λύση του ,τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους και όχι φυσικά τον κόσμο που ταλαιπωρείται.
Το να έχει κάποιος μια προσωπική γνώμη είναι δικαίωμά του έστω αν είναι σωστή ή λανθασμένη , όμως το να δημοσιοποιεί την γνώμη του και ασκώντας κριτική να παραποιεί την πραγματικότητα και να κατηγορεί άλλους ανθρώπους αυτό είναι ποινικό αδίκημα για το οποίο βέβαια δεν μπορεί να τιμωρηθεί καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του όπως σε αυτό σε blog ο συντάκτης του.

Τελικά ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση ; Η απάντηση θα βρεθεί εύκολα ανατρέχοντας στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που αφορούσαν το έργο της ανάπλασης και οι οποίες στην αρχή μίλαγαν για δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (300 οχήματα / ημέρα) , μετά φτάσαμε στα 800 οχήματα / ώρα αιχμής ή 8.000 οχήματα / ημέρα , και μετά στην μη ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό αλλά στην εύκολη λύση της απόσυρσης των θεμάτων που το αφορούσαν. Συνεχίσαμε με την λήψη απόφασης για τοποθέτηση σταμπωτού δαπέδου , στις κόντρες αιρετού προσώπου και εργολάβου κ.τ.λ. και όλο αυτό το διάστημα που οι Δημοτικές αρχές και τα Δημοτικά Συμβούλια δεν θέλαν να "ακουμπήσουν" το θέμα της ανάπλασης γιατί πιθανόν έτσι τους βόλευε ,, ο δρόμος καταστρεφόταν....

Ανώνυμος είπε...

Ανατρέχοντας την βιβλιογραφία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου είδα με απλά λόγια το εξής :
Σε δρόμο μέσης ή υψηλής κυκλοφορίας κατασκευάζεται το οδόστρωμα με ασφαλτοτάπητα.
Σε δρόμο χαμηλής - ήπιας κυκλοφορίας δύναται να κατασκευαστεί το οδόστρωμα με κυβόλιθο , πέτρα ή άλλο παρόμοιο υλικό.
Από όσο γνωρίζω το έργο της ανάπλασης μελετήθηκε και κατασκευάστηκε για δρόμο χαμηλής - ήπιας κυκλοφορίας ,

ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ : ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΧΙ
Η Κλ. Οικονόμου μόνο δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας δεν μπορείς να την πεις.

ΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ;

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ που για άλλο λόγο μελετήθηκε - σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε και με ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτο με τε τη τεμπελοραχη εδωσε ρεστα αδερφε !

Sleeper είπε...

Σε αυτούς που μιλάνε για παραποίηση της πραγματικότητας θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε τι συνέβη στο πρώτο κομμάτι της ανάπλασης ύστερα από την καταστροφή του...

Ο τότε δήμαρχος αφού το επισκεύασε και χρησιμοποίησε μάλιστα και φορτηγό για να πιστοποιηθεί η αντοχή του έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει και η κατασκευή του δεύτερου κομματιού...

Όταν και τα δυο κομμάτια τελικά κατέρρευσαν αντί να προηγηθεί ολική αναθεώρηση της μελέτης οι εργασίες προχώρησαν κανονικά αφού κατασκευαστές, μελετητές, αιρετοί και επιβλέποντες δημοτικοί υπάλληλοι κάνανε τα στραβά μάτια...

Αλλά είπαμε τον λόγο από εδώ και πέρα για το έγκλημα που συντελέστηκε στη πλάτη των Αιγιωτων τον έχει ο οικονομικός εισαγγελέας.

Ανώνυμος είπε...

ποιος εισαγγελεασ ρε sleeper? ΕΔΩ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ 3000 ΕΥΡΩ μεγαλεμπορο χασισιου....
πλακα κανεις?

γελαει το πανελληνιο με τα δικαστηρια του αιγιου.

ακ 47 θελουνε.