11.10.11

Εντάσεις και προπηλακισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσαν διακοπή...


  • "ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧ... ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!" ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
  • Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 2.30 μ.μ.
Τη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας δύο ώρες μετά την έναρξή της κι ενώ ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας συζήτηση, αποφάσισε ο πρόεδρος του σώματος κ. Γιώργος Φιλιππόπουλος, μετά τα φραστικά επεισόδια που δημιουργήθηκαν και την ένταση που προκλήθηκε από την παρουσία 350 και πλέον κατοίκων και φορέων από 12 κοινότητες της Δυτικής Αιγιάλειας, που απαιτούσαν να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ της Παπανικολούς. Είχε προηγηθεί η πεντάλεπτη (που έγινε δεκαπεντάλεπτη) διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσει η κατάσταση, κάτι που όμως δεν επετεύχθη τελικά.

Τα αίματα ήταν ήδη αναμμένα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, καθώς όταν έφτασε ο δήμαρχος κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος στο Παλιό Νοσοκομείο, δέχτηκε τη φραστική επίθεση των κατοίκων, ενώ ο συνάδελφός του δικηγόρος κ. Γιάννης Σταυρόπουλος τον αποκάλεσε "ψεύτη και απατεώνα". Ο δήμαρχος αντέδρασε κινούμενος απειλητικά προς το μέρος του και παραλίγο να πέσουν και μερικές "ψιλές" αλλά τελικά επεκράτησε η ψυχραιμία και η λογική.

Οι παρευρισκόμενοι ακροατές καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των ερωτήσεων και της ενημέρωσης του σώματος, παρενέβαιναν κάθε φορά που ακουγόταν η λέξη "Παπανικολού", ζητώντας τη συζήτηση του θέματος. Τελικά, μετά από αίτημα αρκετών δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (μεταξύ αυτών οι κ.κ. Καλογερόπουλος, Βαρδάλος, Φιλιππάτος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μουτούσης) και υπό τα χειροκροτήματα των κατοίκων, ο κ. Γ.Φιλιππόπουλος αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία το κατεπείγον του θέματος, ώστε αναλόγως να πράξει το σώμα.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, το σώμα με ψήφους 16 κατά προς 13 υπέρ (απουσίαζαν οι κ.κ. Θ.Σταυρόπουλος και Β.Ψυχράμη αλλά ψήφισε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μυρόβρυσης όπου ανήκει διοικητικά η Παπανικολού), αποφασίστηκε το μη κατεπείγον και κατά συνέπεια η μη συζήτηση του θέματος, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν όχι στη συζήτηση να δεχτούν φραστικές επιθέσεις από τους παρευρισκόμενους. Δέκτης των μεγαλύτερων διαμαρτυριών ήταν ο αντιδήμαρχος Συμπολιτείας-Ερινεού κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου, που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων κατάφερε να βγει από την αίθουσα, καθώς φαίνεται πως οι κάτοικοι περίμεναν εκ μέρους του να ψηφίσει υπέρ της συζήτησης για το θέμα της Παπανικολούς, γιατί ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Συμπολιτείας τόσα χρόνια είχε παλέψει για να μην διεξαχθεί το έργο. Αίσθηση προκάλεσαν πάντως, τόσο τα "υπέρ" των κ.κ. Μπερούκα και Μουτούση της πλειοψηφίας αλλά και το "κατά" του κ. Γιαννούλη της ελάσσονος μειοψηφίας, που δείχνει να διαχωρίζει τη θέση του από αρκετές απόψεις του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Δ.Τριανταφυλλόπουλου...
Στα πολλά "πικάντικα" της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και το κεντρικό σύνθημα των παρευρισκομένων: "Αν έχετε αρχ... φέρτε τα σκουπίδια!" που φώναζαν ρυθμικά μετά την απόφαση για διακοπή.
Σημειώνεται η παρουσία αστυνομικής δύναμης, που περιφρουρούσε διακριτικά τη συνεδρίαση, χωρίς να χρειαστεί πάντως να επέμβει. Η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την Τρίτη στις 2.30 το μεσημέρι.

13 σχόλια:

nikos είπε...

Ανακόλουθος και άτολμος ο δήμαρχος στην χθεσινή συνεδρίαση μαζί και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Τους αξίζουν όσα ειπώθηκαν απο τον κόσμο και σήμερα θα δούν τα χειρότερα.....

Ανώνυμος είπε...

Εσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες.Τι έλεγε ο Σταθάκης πριν τις εκλογές? Όχι στην Παπανικολού.Τώρα λέει ναι. ¨Οσοι δεν τον ξέρουν τον πιστέψανε,και δυστυχώς ε΄ναι πολλοί.Θαυμάστε συνέπεια ανδρός,που" δεν λέει ψέμματα". Και τα ρίχνει και στην περιφέρεια σαν να ήρθε από τον Αρη και σαν να μην ήταν στο προηγούμενο συμβούλιο όπου συζητούσαν αυτό το θέμα και εξέφραζε και τις απόψεις του μάλιστα. Και τώρα προκηρύσσει και θέση ειδικού συνεργάτη πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών παρακαλώ,με μεταπτυχιακό πού νομίζετε? Στην Φιλοσοφία Πολιτικών Επιστημών!!!!!! και με προυπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών !!!!!!!!!! Εμένα αυτό μου μυρίζει φωτογραφική προκήρυξη.Σλίπερ ψάξτο γιατί μας δουλεύουν. ΠΟιον θέλουν να τακτοποιήσουν?

Ανώνυμος είπε...

Τι ψάχνετε να βρείτε για τον δήμαρχο;Εδώ διόρισε την ανηψιά και τον μπατζανάκη του...! Μάλλον κάποιον συγγενή η φίλο του ετοιμάζει να τακτοποιήσει.Βγαίνοντας δήμαρχος βόλεψε την ματαιοδοξία και την αλλαζονία του και στις θέσεις βολεύει συγγενείς και φίλους!Καλά να πάθουμε σαν Αιγιώτες άλλη μια φορά που βγάζουμε τέτοια άτομα για δημάρχους, χωρίς όραμα για την πόλη.Από το κακό στο χειρότερο...Μην μασάς Στάθη, συνέχισε απτόητος να πίνεις τα ουζάκια σου στην υγειά των κορόιδων!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πίσω απ' τη παπανικολού είναι ο Σπηλιόπουλος.
Στάθη σε καίει όπως έκαψε και το Περπή.
Σε 3 μήνες θα έχει ξεκουμπιστεί αυτός και όλοι οι προδότες του μνημονίου.
Ξεφτιλίζει την ακεραιοτητά σου και τη πορεία σου.
Τελικά ήμουν ψηφοφόρος του σπηλιόπουλου.
Λυπάμαι για λογαριασμό σου σταθάκο.

Ανώνυμος είπε...

Kατσιφάρας, Κατσικόπουλος, Φούρας, Κώστας Σπηλιόπουλος και Καλογερόπουλος μαζί με τα αποπαίδια τους, είναι αυτοί που δεν θέλανε του Φλόκα γιατί δεν είχε μίζα. Ο Ερινεός και η Αιγιάλεια θα τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει η ώρα πλησιάζει...

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στον Ερινεό όμως αυτούς ψηφίσατε.Ο Βαρνακιώτης δε σας άρεσε και τρέξατε να ψηφίσετε τον Ντινογιώργη και τα άλλα παιδιά που θέλανε τον ΧΥΤΑ στην Παπανικολού και τώρα κάνουν την πάπια.Είστε άξιοι της μοίρας σας.Άμα είστε μάγκες να πάτε στο περιφερειακό συμβούλιο και να κάνετε φασαρίες και να τους βάλετε όλους να σας απαντήσουν υπεύθυνα κι όχι άλλα λόγια ναγαπιόμαστε.Ετσι ναρθουμε κι εμείς από Ακράτα μαζί σας.Δε σας φταίει ο Στάθης ρε.Σας φταίνε αυτοί που τον εκβιάζουν.Ανοίξτε τα μάτια σας επιτέλους σ'εκείνον τον Ερινεό.Βαρεθήκαμε τη βλακεία σας!Κι αμα τολμησετε και φέρετε μια σακούλα σκουπίδια από εδώ,σας έφαγε μαύρο χώμα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι Αιγιώτες δεν ψήφισαν Καλογερόπουλο αλλά δεν γλύτωσαν την εφαρμογή του προγράμματός του.Αυτό είναι!Να μήν βγαίνεις δήμαρχος και ν'αναλαμβάνει ο αντίπαλος να υλοποιήσει το πρόγραμμά σου,για το οποίο ήταν αντίθετος προεκλογικά αλλά μετεκλογικά λαύρος υποστηρικτής.Πολιτικός Πολιτισμός ή βαριά η Καλογεροπουλική Στάθη;

Ανώνυμος είπε...

Ως αφορά τον Βαρνακιώτη μιλάς για τον εγωπαθή, εγωιστή κο. καθηγητή που διάλυσε τον Δήμο. Ακόμα και στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο που πήγε για το θέμα της Παπανικολού τον ενδιέφερε μόνο η προσωπική προβολή μέσω της ανάδειξης του προβλήματος και όχι η συνεργασία και ενημέρωση με τους δημότες του. Για τους Ντινογιώργηδες θα δεις προσεχώς έργα απο τον Ερινεό, όλοι ξεσκεπάζονται τώρα. Η επιτροπή δίνει πραγματικό αγώνα και αξίζει την συμπαραστασή μας και την ενεργή συμμετοχή. Το περιφερειακό συμβούλιο θα μας βρει σύντομα μπροστά του.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ,ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΧΥΤΑ.ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΦΥΤΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ. ΤΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΗΘΟΣ ΟΜΟΙΟΥΤΑΙ ΤΟΙΣ ΑΡΧΟΥΣΙ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανωνυμος 14/10/11 3:54 μ.μ.
Φιλαρακο μαζι σας ειμαστε.Δε σου ειπαμε πως δεν ειμαστε μαζι σας.Μπορει οπως λες ο Βαρνακιωτης να διελυσε το δημο αλλα δεν ηταν μονος του σε αυτο το εργο.Αν εισαι απο Ερινεο η αν διαβαζες εφημεριδεσ εκεινη την αποχη θα ξερεις τι γινοταν στο δημοτικο συμβουλιο απο αυτους που δεν εγιναν αντιδημαρχοι και τα εκαναν ροιδο.Θες ονοματα;Η θυμασαι οπως λες τωρα που ξεσκεπαζονται ολοι;Παντως ο Βαρνακιωτης σιγουρα εχει σοβαρα θεματα αλλα ειχε υποσχεθει πωσ επι των ημερων του ΧΥΤΑ δε θα γινει και το πετυχε,τωρα αν προβαλε τον εαυτο του αποτελεσματικα φανηκε στις εκλογεσ που πηγε απατος.Ευτυχως παντως που ξυπνησατε και ειδατε τι εστι Ντινογιωργης και λοιποι.Κατι ειναι και αυτο.Εγω τους ξερω ολους απο παλια που ημουν συνδικαλιστησ στο ΠΑΣΟΚ κ ελεγα δεν θα τους καταλαβουν ποτε εκει στο χωριο τους,μια ζωη θα τους κοροιδεουν;Στο περιφερειακο συμβουλιο θα ειμαστε μαζι σας αρκει να ξερετε τι θελετε και πως να το ζητησετε γιατι θα σας βγαλουν μερελους.Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΙΝΕΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΞΕΡΑΘΕΙ; ΚΑΜΙΑ ΚΡΕΒΑΤΟΓΕΜΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΠΙΣΘΟΓΕΜΗΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ,ΟΥΤΕ ΒΛΕΠΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε πρώην Πασόκε όπως και εγώ, είμαι δημότης Ερινεού απο το 2004. Εχοντας παρακολουθήσει τρείς φορές και εισηγηθεί σε δημοτικό συμβούλιο, διαπίστωσα τι σημαίνει Βαρνακιώτης, Μουτούσης, αλλά και αντιπολίτευση. Προσωπικό συμφέρον, το ονοματάκι μας, την αρπαχτή μας απο κανα έργο η απ' ευθείας ανάθεση και τίποτα άλλο. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε: διαλυμένες και εγκαταλειμένες υποδομές, κανένα έργο και φυσικά χρέη. Στο περιφερειακό συμβούλιο είμαστε ξεκάθαροι: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μακριά απο κόματα και πρόσωπα. Αξίζει και πάλι την συμπαράστασή μας αυτή η επιτροπή αγώνα και το νομικό team έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Για το γήπεδο γράψε Βαρνακιώτης. Δεν πλήρωνε τον Καμίτσα που το πρόσεχε σαν τα μάτια του τόσα χρόνια και αυτός έφυγε απλήρωτος και αντικαταστάτης δεν ήρθε. Η μάλλον ήρθε της Ζήριας για λίγο και αυτός έφυγε. Χρήματα δεν υπήρχαν για λιπάσματα, και στο τέλος για 2 μπεκ χαλασμένα και ελλείψη φύλακα έμεινε απότιστο και ξεράθηκε. Αντιθέτως υπήρχαν χρήματα απο τον δήμο - Βαρνακιώτη για το γνωστό πούλμαν που προοριζόταν για την ιδία όφελος ομάδα Αχιλλέας, με επίσημη δικαιολογία μετακίνηση ΚΑΠΗ και μαθητών. Το πούλμαν πληρώθηκε και σαφώς σαπίζει έξω απο το κλειστό γυμναστήριο. Μαζί και τα παιδιά του Ερινεού που δεν έχουν που να παίξουν μπάλα και ο ιστορικός Αχιλλέας που διάλυσε ο κος. καθηγητής.