22.11.11

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ

Για ακόμα μια φορά η γνωστή φυλλάδα Πρώτη της Αιγιαλειας δρα ως ενεργούμενο της δημοτικής αρχής και των ιδιωτικών συμφερόντων που επιμένουν πως η προτεινόμενη λύση από την εταιρεία τους για το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι η καλύτερη.


Φυσικά εμείς για ακόμα μια φορά θα τους διαψεύσουμε με στοιχεία.

Πρώτα απ' όλα είναι ψευδής η αναφορά ότι στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus (10/10/2011) γίνετε αναφορά στην εταιρεία Waste Source 2 Energy και αυτό για τον απλούστατο λόγο του ότι αυτή η εταιρεία είναι ανύπαρκτη!

Αναφορά πράγματι γίνετε σε εταιρεία γερμανικών συμφερόντων η οποία εφαρμόζει την μέθοδο καταλυτικού αποπολυμερισμού κατά την οποία παράγεται βιοντηζελ από χαρτί, βιομάζα, πλαστικό, ξύλο, λάστιχο και κατάλοιπα πετρελαίου. Η εταιρεία ονομάζεται Alphakat και διαθέτει συνολικά επτά εργοστάσια σε Γερμανία, Αμερική, Ισπανία, Μεξικό και Βουλγαρία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας αναφέρονται οι επίσημοι και εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι και συνεργάτες παγκοσμίως. Πουθενά όμως δεν αναφέρετε το όνομα της εταιρείας που εδώ και ένα έτος μας πλασάρουν οι δημοτικοί άρχοντες ως λίρα εκατό. Καμιά αναφορά επίσης σε όνομα κάποιου εμπλεκόμενου ως επίσημου αντιπροσώπου, συνεργάτη η μετόχου.

Αντιθέτως μάλιστα γίνετε ειδική αναφορά προς τους ενδιαφερομένους τελικούς χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα και εταιρείες που χωρίς καμιά εξουσιοδότηση πλασάρουν τα προϊόντα της χωρίς να έχουν τις ανάλογες γνώσεις δυσφημώντας την τεχνολογία της αναζητώντας μόνο τον εύκολο πλουτισμό. Περίπτωση που μάλλον ανήκουν οι υποψήφιοι σωτήρες - επενδυτές με την κάλυψη δημάρχου και αντιδημάρχου Παναγοπουλου.

Το κόστος για την οποιαδήποτε έναρξη διαπραγμάτευσης σύμφωνα με το βίντεο ξεκινά από τα τρία με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Υποθέτουμε ότι ο δήμαρχος έχει φροντίσει και έχει εξασφαλίσει από τους  επενδυτές την ανάλογη εγγυητική επιστολή τραπέζης ώστε να συνεχίζει με τόση επιμονή τις διαπραγματεύσεις...

Η συγκεκριμένη τεχνολογία από μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο φαίνεται ότι παράγει κάποια αποτελέσματα τα οποία όμως δεν αρκετά ενθαρρυντικά ώστε να προχωρήσει κάποιος σε επένδυση αφού η βιωσιμότητά της είναι αβέβαιη.Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε στη συνεργασία της  Alphakat με μια αρκετά μεγάλη και σοβαρή αμερικάνικη εταιρεία την Covanta Energy η οποία αποφάσισε να επενδύσει στην τεχνολογία της πρώτης. Τα οικονομικά αποτελέσματα της συνεργασίας ήταν απογοητευτικά όπως μπορείτε να δείτε από την τιμή της μετοχής και την τελευταία οικονομική κατάσταση.

Τώρα γιατί κάποιοι επιμένουν ένας ολόκληρος δήμος να στηριχτεί σε μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και οικονομικά ασύμφορης λύσης είναι ακατανόητο.

Από την πρώτη στιγμή προτείναμε τη λύση που ακολουθούν όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί άντρες που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο τους δηλαδή το αυτονόητο...Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού πρόσκλησης ενδιαφέροντος με ταυτόχρονη πρόσληψη οικονομικού και τεχνικού συμβούλου.

Φτάσαμε στο σημείο οι τεχνικοί σύμβουλοι της εταιρείας να δίνουν κατευθύνσεις και συμβουλές στο δήμαρχο δηλαδή στον αγοραστή!!! εξυπηρετώντας φυσικά τα συμφέροντα του πελάτη τους...

Ίσως βέβαια ο δήμαρχος να έχει προαποφασίσει να δώσει τη δουλειά στον Μπομπολα και οι τυχάρπαστοι με τους οποίους διαπραγματεύεται  προς το παρόν να είναι οι λαγοί της υπόθεσης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανεβάσει την τιμή όταν υπάρχουν άλλες πολύ πιο συμφέρουσες λύσεις...

Aigio.org

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια πολυ τη βριζετε την Πρωτη,τη σας εκανε.Ενα μεροκαματο βγαζουν τα παιδια,κακο ειναι;Τωρα για την προσληψη συμβουλων φτανει ρε σεις,τοσους συμβουλους κ παρατρεχαμενους πλιρωνουμε που δεν κανουν τιποτα,θα πλιρωσουμε κ αλλον;

Ανώνυμος είπε...

δε πανε να συνουσιαστουν ολοι τουσ παρα φυσιν λεο εγω?

Ανώνυμος είπε...

"V" FOR "VEDETA"

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.

Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι . 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.

Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού έμειναν να περιμένουν, βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.

Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως . ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους . γαιδάρους!!...

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να . ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν . με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους?

Ανώνυμος είπε...

nice copy paste !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαπραγματεύεται με τους όμοιούς του,πού είναι το κακό σε αυτό;Το κακό είναι αλλού,στο ότι ένας τυχάρπαστος εκλέχθηκε δήμαρχος,απο τούς μαλάκες τους συμπολίτες μου,αυτό είναι το κακό.