3.11.11

Ο Θανάσης και οι Θανάσηδες του ΠΑΣΟΚ

Ο Θανάσης ο αγαπούλας, γεννήθηκε στα Καλάβρυτα, έβγαλε το σχολείο, σπούδασε ‘οικονομικά’, πήγε φαντάρος, μπήκε στη carenta και μετά έμαθε να φτιάχνει και να πουλάει τυρί φέτα και μυζήθρες. Για χρόνια ολόκληρα κανόνισε μάλιστα να τα πουλάει συγκεκριμένα ΜΟΝΟ σε έναν Αθηναίο επιχειρηματία.  Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Μόλις κονόμησε, αποφάσισε να δοξαστεί ως δήμαρχος Καλαβρύτων. Ο κυρίαρχος Καλαβρυτινός λαός τον έκανε δήμαρχο. Μετά από χρόνια ο Θανάσης ο αγαπούλας, αφού έκανε  ‘αγνώριστα’ τα Καλάβρυτα, αφού έφτιαξε το σπίτι του και αγόρασε και εξοχική κατοικία, αποφάσισε να γίνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικός δηλαδή. Ένιωθε ότι η εμπειρία του στα τυριά, στις γραβάτες και στις κηδείες ήταν αρκετή για να αναλάβει ως μέγας πολιτικός το βουλευτικό αξίωμα.

Ο κυρίαρχος λαός της Αχαϊας τον έκανε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Έστειλε τον μέγα πολιτικό Θανάση στα έδρανα της βουλής  για να λύσει με τη ψήφο του τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου ένιωθε σιγουριά που είχε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  έναν τόσο έμπειρο πολιτικό. Στις συνεδριάσεις τους ο Θανάσης χασκογελούσε μπροστά στις κάμερες και χειροκροτούσε δυνατά. Χειροκροτούσε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις στο δημόσιο, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το δημοψήφισμα.  Είπαμε είχε σπουδάσει ‘οικονομικά’ και είχε την εμπειρία μεγάλου πολιτικού άνδρα. Μέχρι και τα σκατά των Καλαβρύτων είχε ήδη ‘διευθετήσει’.

Ο Θανάσης και οι άλλοι Θανάσηδες έφτασαν την Ελλάδα στον πάτο. Ο Θανάσης και οι άλλοι ίδιοι Θανάσηδες μειώνουν  μισθούς και απολύουν δημόσιους υπαλλήλους γελώντας και τρώγοντας σούσι στο Κολωνάκι.  Ο Θανάσης και οι άλλοι ίδιοι Θανάσηδες είναι το ΠΑΣΟΚ.  Ο κυρίαρχος λαός του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί υπερήφανος τους Θανάσηδες, που έστειλε στη βουλή να τον κυβερνήσουν. Ο κυρίαρχος λαός του ΠΑΣΟΚ περιμένει τον Θανάση να του διορίσει τα παιδιά του, να του αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις του και να κάνει την Ελλάδα Ελβετία.  Ο κυρίαρχος λαός του ΠΑΣΟΚ υπερηφανεύεται για τον Θανάση τον αγαπούλα και τους άλλους ίδιους Θανάσηδες.

Ο πασόκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: