6.12.11

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 1Α

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα τιμολόγια. Τα κανονικά τιμολόγια, τα ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ τιμολόγια και τα ΕΙΚΟΝΙΚΑ τιμολόγια. Πάνω στη μετακόμιση-μεταφορά του λογιστηρίου συναντήθηκαν όλα μαζί σ΄ένα συρτάρι στο Χελμό.

Τη συζήτηση άνοιξαν τα κανονικά τιμολόγια. Άρχισαν να ρωτάνε πρώτα τα φουσκωμένα. Ήθελαν να μάθουν πού πήγαιναν τα λεφτά. Τα παραπάνω λεφτά. Οι απαντήσεις όλες ίδιες. Στον γίγαντα. Τα κανονικά τιμολόγια δεν καταλάβαιναν και ρώτησαν και τα εικονικά. Ήθελαν να μάθουν πού πήγαιναν τα λεφτά. Τα παραπάνω λεφτά. Τα εικονικά τιμολόγια, με μεγαλύτερη δυσκολία και μασώντας τα λόγια τους, έδιναν την ίδια απάντηση.

Τα λεφτά πήγαιναν στο ίδιο πρόσωπο. Στον γίγαντα. Κανείς δεν έλεγε την αλήθεια. Όλα τα δήθεν τιμολόγια κράταγαν το στόμα τους κλειστό. Όλα τα δήθεν τιμολόγια από βενζίνες, πετρέλαια, διαφημίσεις, δημοσιεύσεις, ανταλλακτικά κλπ κρατούσαν καλά το μυστικό. Οι δυό λογίστριες, παλιά και νέα, καταχωρούσαν τα τιμολόγια, με άνωθεν εντολή,  χωρίς να ‘γνωρίζουν’ την αλήθεια. Όλοι λοιπόν προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιός ήταν ο γίγαντας και γιατί τα λεφτά πήγαιναν σ’ αυτόν. Την απάντηση έδωσε ένα πρωί ο κίτρινος φάκελος.

Ο φάκελος, που μέσα του έβαζαν όλα τα τιμολόγια, ήξερε όλη την αλήθεια. Μάζεψε λοιπόν τα κανονικά τιμολόγια και τους έλυσε την απορία. Τους εξήγησε ότι τα παραπάνω λεφτά από τα ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ και ΕΙΚΟΝΙΚΑ τιμολόγια ήταν η κρυφή μισθοδοσία του κοντού συνταξιούχου. Η διοίκηση του μαγαζιού ήθελε να κρύβει το μισθό του κοντού συνταξιούχου. Δεν ήθελε να μάθουν οι χωρικοί πόσα λεφτά παίρνει ο κοντός συνταξιούχος.

Δεν ΕΠΡΕΠΕ να μάθουν ποτέ πόσα λεφτά στην πραγματικότητα παίρνει ο γίγαντας.  Η απορία των κανονικών τιμολογίων λύθηκε. Η έκδοση των πλαστών τιμολογίων συνεχίζεται. Ο κίτρινος φάκελος πετάχτηκε στη φωτιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το καλοκαιρι ποτοζες το πεπιβολι τωρα εχεις χρονο κακομηρε και αρχισες τις μαλακιες παλι.