16.12.11

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα 2Α

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κοντός πρωθυπουργός σε μια μικρή χώρα. Για να φωτογραφηθεί πρώτος αυτός με ευρώ στο χέρι, σκαρφίστηκε τα GREEK STATISTICS. Έφτιαξε λοιπόν μια ομαδούλα, μαγείρεψε τα στατιστικά στοιχεία της οικονομίας της χώρας, έβαλε και μερικές εφημερίδες να τον επαινούν και έτσι με αναλήθειες  ‘κατάφερε’ να βάλει τη χώρα στο ευρώ.

Σε λίγο καιρό μετά η Τρόϊκα εγκαταστάθηκε στη χώρα. Μνημόνια, πτώχευση, δόσεις, χρέη, κουρέματα ομολόγων κλπ. Τη συνέχεια τη γνωρίζουν πλέον καλά όσοι ζουν σ’ αυτή τη χώρα του κοντού πρωθυπουργού.

Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.

Ένας κοντός λοιπόν συνταξιούχος μάνατζερ, για να δικαιολογήσει τη θεσούλα του και τα λεφτά που παίρνει, σκαρφίστηκε τα KALAVRYTIANA STATISTICS.  Έφτιαξε λοιπόν μια ομαδούλα, μαγείρεψε τα στατιστικά στοιχεία του βουνού, έβαλε και τη τοπική εφημερίδα να τον επαινεί και έτσι κατάφερε να ‘γεμίσει’ το χωριό τουρίστες, να μη προλαβαίνει το λίφτ τις περιστροφές, να πολλαπλασιαστούν τα πηδήματα, να μην υπάρχει φλιτζάνι για καφέ, μπουκάλι για νερό και τα όλα χοιρινά να γίνουν σουβλάκια.

Τί 75% αύξηση στους πελάτες, τι χιλιάδες πολεμιστές, τί εισπράξεις οι επαγγελματίες, χαμός στο χωριό. Ο κοντός συνταξιούχος ‘κατάφερε’ να τον πιστέψουν οι χωρικοί, σαν άλλοι Ευρωπαίοι. Μέχρι και ο τοπικός καλλιτεχνοδημοσιογράφος σιγουρεύτηκε. Με τέτοια κέρδη πλέον το μαγαζί πετάει. Χιλιάδες έργα το καλοκαίρι, αύξηση μισθών και bonus στα στελέχη, μείωση των ενοικίων, φρακαρισμένοι δρόμοι από αυτοκίνητα. 

Η Τρόϊκα ζηλεύει και αντιγράφει το θαύμα. Ο Περιφερειάρχης αναζητά λεφτά να φαρδύνει τους δρόμους για να χωράνε οι τουρίστες. Ο τοπικός Έφορος τρίβει τα χέρια του. Οι τοπικοί Τραπεζίτες ήδη παρήγγειλαν μεγαλύτερα χρηματοκιβώτια για να χωράνε πλέον οι εισπράξεις του βουνού. Οι βόθροι αδυνατούν να δεχτούν τόσα περισσότερα λύματα. Ο δημαρχάκος πανηγυρίζει. Ο καπετάνιος ανακοινώνει.

Η Μαρία της επικοινωνίας κρύβει την πινόκια μύτη της και εισπράττει τις αμοιβές της. Ο βουλευτικός εγκέφαλος κανονίζει τις προσλήψεις των καφετζήδων ενώ παράλληλα ψάχνει και νέο αρχηγό. Οι χωρικοί ενημερωμένοι, πάλι αποκοιμήθηκαν σίγουροι.

Σίγουροι για τη συνέχεια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε...τελειώσαν οι ιστοριούλες ή δεν έχεις χρόνο να γράψεις επειδή λιώνεις στο χιόνι κάνοντας σκι στο βουνό που αγαπάς να μισείς....?