8.12.11

ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΦΡΑΚΤΕΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

ΦΩΝΗ ΑΧΑ'Ι'ΑΣ 25/4/1985

Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές έχουν φροντίσει να επιτρέψουν την παράδοση των κοινόχρηστων χώρων άνευ όρων και προϋποθέσεων στα πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους πολίτες. Για να είμαστε πιο ακριβείς όροι και προϋποθέσεις για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων υφίστανται αλλά μόνο για τα μάτια του κόσμου αφού στην ουσία ποτέ δεν εφαρμόζονται.

Στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις οι αρμόδιες αρχές κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα. Στο Αίγιο μια βόλτα από την κεντρικότερη πλατεία, την οδό Μητροπόλεως η την παραλία αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την αναρχία και την απουσία οποιουδήποτε αξιόπιστου ελεγκτικού μηχανισμού. Όποιος έλεγχος γίνετε είναι για καθαρά τυπικούς λόγους και σε συνεννόηση φυσικά με τους ελεγχόμενους!

Ο προϊστάμενος του πολεοδομικού γραφείου Αιγιαλείας φαίνεται ότι κατά την μετάβασή του η αποχώρησή του από την υπηρεσία προς τον τόπο κατοικίας του, δεν χρησιμοποιεί τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει και να επέμβει όπως ο πατρινός συνάδελφός του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει πολύ σοβαρότερες ασχολίες αφού η προώθηση της ανύπαρκτης αμερικάνικης εταιρείας που εκπροσωπείται από τον κουμπάρο του είναι σαφώς σημαντικότερο ζήτημα.

Από τον ίδιο τον δήμαρχο δεν περιμένουμε καμιά παρέμβαση αφού ο ίδιος φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες του επιτρέποντας την αυθαίρετη κατάληψη του οδοστρώματος έμπροσθεν της οικίας του από τον ενοικιαστή καταστήματος ιδιοκτησίας του.

Η ανομία που επικρατεί έχει σαν αποτέλεσμα την αποθράσυνση ελεγχόμενων και ελεγκτών αφού το φαινόμενο επεκτείνεται και σε άλλους τομείς αυτής της δραστηριότητας. Για παράδειγμα αρκετοί επιχειρηματίες με την ανοχή των αρχών και την κάλυψη των προσυννενοημενων ελέγχων παραβιάζουν συστηματικά πλέον τους όρους των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων τους. Έτσι λοιπόν παρατηρείται το φαινόμενο καταστήματα με άδειες καφέ – μπαρ που μετά τις έντεκα το βράδυ πρέπει να κλείνουν τη μουσική να μετατρέπονται σε κλαμπ η μπουζούκια δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους περιοίκους αλλά και στον υγιή ανταγωνισμό.

Άλλη μια διάσταση του ζητήματος είναι ότι ο τοπικός τύπος στο σύνολο του δεν τολμάει να θίξει το ζήτημα μιας και πολλοί από τους επιχειρηματίες χρηματοδοτούν μέσω διαφημίσεων τις εν λόγω εφημερίδες επιβάλλοντας έτσι ένα άτυπο εμπάργκο στη δημοσίευση τέτοιων θεμάτων.

Τι απομένει λοιπόν στους πολίτες όταν δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί, αστυνομία, αιρετοί κλπ αντί να προστατεύουν τα συμφέροντά τους ενεργούν εις βάρος τους και απροκάλυπτα υπέρ εκείνων που παραβιάζουν νόμους και κυρίως την κοινή λογική;;

Aigio.org

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν, και αφού είμαστε των ακραίων λύσεων σαν λαός (όπως φαίνεται σε όλα τα επίπεδα τον τελευταίο καιρό, με λύσεις του τύπου πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι) τότε ας τα κατεδαφίσουμε όλα, να μην μείνει τίποτα όρθιο στη πόλη και εμείς να πα να γαμη@#$%! όλοι αφού αυτοί είμαστε και αυτά μας αξίζουν... Είστε όλοι χάλια!!! Και εσείς με τα τραπεζοκαθίσματα που δε σέβεστε τον άλλο κόσμο και επεκτείνεστε ανεξέλεγκτα με μόνο σκοπό το κέρδος, θυσιάζοντας όλα τα υπόλοιπα και εσείς που καταγγέλλετε ανώνυμα νομίζοντας ότι έχετε το αλάθητο χωρίς να προτείνετε τίποτα, όταν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η παράγκα του γείτονα...!!! Και εγώ μαζί που ανέχομαι και τους δυο σας και όλη τη στραβή καθημερινότητα γύρω μου...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε άσε τα σαχλά σου περί ανωνυμίας και κουραφέξαλα. Η καταγγελία έγινε. Τα πειστήρια είναι εμφανή. Αν κάποιος ελεγκτής κάνει μια βόλτα στην πόλη μας θα τα βρει μπροστά του. Ακόμα και με κλειστά μάτια να πάει θα σκοντάψει και θα πέσει πάνω τους. Η αγανάκτηση, απ’ όλους, σχετικά με την αυθαιρεσία και την ατιμωρησία είναι τεράστια. Αλλά αν κάποιος «κοινός θνητός» τολμήσει να κάνει επώνυμη καταγγελία κινδυνεύει να αφανιστεί σαν υπόσταση, ηθικά και οικονομικά.
Δεν έχεις καταλάβει ότι ζούμε στο 2011; Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ΟΛΟΙ! είναι υπαλληλίσκοι των συμφερόντων. Γι’ αυτό και έχει ξεφύγει η κατάσταση τόσο. Γι’ αυτό και έχουμε υποδουλωθεί σαν χώρα και βιώνουμε τέτοιες οδυνηρές καταστάσεις. Άραγε θα σταματήσει αυτό; Θα βρεθεί κάποιος που να πει : «ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ! ΘΑ ΤΙΜΗΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»;.
Διαφορετικά πρέπει να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλοι αυτοί οι κηφήνες που απομυζούν τον κόπο μας, μέσα από την βαριά φορολογία, και δεν έχουν τα «καρύδια» να δουλέψουν.