7.2.12

Δικαίωση Αμβροσίου για τη νέα Επισκοπική Κατοικία -Συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης


"ΑΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ" ΛΕΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ, ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΑ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΑ

Για μεγάλη δικαίωση σχετικά με την ανέγερση του νέου Επισκοπικού Οίκου στα Γαλαξειδιώτικα (δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου) μιλά στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, μην παραλείποντας βεβαίως να αφήσει αιχμές κατά του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκο Τσούκαλη που ανέδειξε το θέμα, προκαλώντας" ψυχικό μαρτύριο", όπως τονίζει ο αρχιερέας.


Σύμφωνα με έγγραφο του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αιγιαλείας, δίνεται εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου να επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών για την ανέγερση του νέου οίκου, καθώς αναθεωρήθηκε η άδεια από το αρμόδιο Γραφείο Ναοδομίας αλλά και κυρίως γιατί η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας δικαιώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, όπου είχε προσφύγει, για το ζήτημα.

"Έτσι, στην ιστορία τώρα πια μένει τόσο η κακία του κ. Νίκου Τσούκαλη, όσο και η αβελτηρία των κρατικών υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ" σημειώνει ο Σεβασμιώτατος και συμπληρώνει: "Ο κ. Τσούκαλης -γιατί άραγε- ενοχλήθηκε -από τι άραγε;- και τότε άρχισε να δημιουργεί θόρυβο. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν, ότι η Άδεια είχε εκδοθή για την "ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ" και όχι για τήν "ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΫ ΜΕΓΑΡΟΥ"! Οι μανδαρίνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ερωτηθέντες σχετικώς, εχαρακτήρισαν την άδεια παράνομη, επειδή ο Νόμος ορίζει ότι η Ναοδομία εκδίδει άδειες για την ανέγερση Μητροπολιτικών Μεγάρων, όχι όμως και για την ανέγερση ...Επισκοπικών Οίκων! Τότε λοιπόν η Πολεοδομία Αιγίου ανακήρυξε ως "αυθαίρετο κτίσμα" την οικοδομή μας, απαγόρευσε την συνέχιση των οικοδομικών εργασιών και τέλος επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 100.000 €! Όλα αυτά έγιναν επειδή μερικοί έπαιζαν με τις λέξεις ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ", δηλ. έπαιζαν μέ τούς όρους "Γιάννης ή Γιαννάκης", προβληματίζονταν δηλ. αν "ο Γιάννης και ο Γιανάκης" είναι το ίδιο πρόσωπο, εν τέλει δε αποφάνθηκαν με την καταλήσσουσα ...σοφία τους ότι ο Γιάννης δέν είναι ο ίδιος με τον ...Γιαννάκη"! Όλα αυτά εις δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας, συγχρόνως δε και εις δόξαν της κακίας κάποιων κρατικών παραγόντων κατά της Εκκλησίας."

Πάντως, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στην κρίση του οποίου είχε προσφύγει η Ιερά Μητρόπολη, μέ την υπ' αριθμ. 452/2011 Απόφασή του "πέταξε στο καλάθι της ανυποληψίας όλους αυτούς τους παράλογους ισχυρισμούς των "σοφών" της πολιτικής ή και της Κρατικής Μηχανής, και μας άνοιξε το δρόμο για να συνεχίσουμε την ανέγερση! Ήμασταν λοιπόν ΝΟΜΙΜΟΙ καί παραμένουμε μέσα στα όρια των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας. Με τη διαφορά, ότι τώρα πια δέν έχουμε πόρους για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Οι ανάγκες των αδελφών μας μας υποχρεώνουν να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. 'Ετσι λοιπόν ο κ. Τσούκαλης ας πάρει το κρίμα επάνω του! Με συνεργούς του τους παράγοντες της Κρατικής Μηχανής και του ΥΠΕΧΩΔΕ μας αδίκησε και ηθικά καί υλικά-οικονομικά!  Καταγράφουμε την αδικία για την ιστορία. Αλλά και για να ντρέπεται, όταν μας συναντάει! Εμείς όμως τον συγχωρούμε. Ευχόμεθα να τον συγχωρέσει και ο Θεός! Πρέπει όμως και αυτός ο κύριος να προσέχει! Να παύσει να συκοφαντεί!" καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Αμβροσίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://aigio.org/2009/01/keep-blogging.html