6.3.12

Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 5 Α

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κοντός συνταξιούχος και μια ληστεία. Μια μεγάλη ληστεία. Η μοναδική ληστεία σε χιονισμένο βουνό. Έγινε αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο κοντός συνταξιούχος.

Πουθενά και ποτέ δεν είχε γίνει ανάλογη ληστεία πριν. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Έχει πέσει πολύ χιόνι στο βουνό. Αλλά ο κοντός συνταξιούχος μάλλον την έχει ξεχάσει τη ληστεία. Ή έπρεπε να τη ξεχάσει. Ίσως η έρευνα έπεφτε επάνω σε γνωστούς και φίλους. Ίσως η έρευνα έπεφτε πάνω σε ψηφοφόρους.

Κανείς μάλλον από την παρέα του κοντού συνταξιούχου δεν θέλει την έρευνα της υπόθεσης. Ούτε η τοπική εφημερίδα του καλλιτεχνοδημοσιογράφου. Κι αυτή περί άλλων ‘θαυμάτων’ τυρβάζει. Όμως η ευκαιρία για έρευνα της υπόθεσης σε βάθος είναι τώρα. Τώρα που το βουνό θα γεμίσει αξιωματικούς της Αστυνομίας για τους αγώνες σκι. Είναι ευκαιρία ο κοντός συνταξιούχος τώρα να ζητήσει από όλους αυτούς τους αστυνόμους να βάλουν ένα χεράκι να βρεθούν επιτέλους οι ληστές. Ευκαιρία να τον βοηθήσουν και μάλιστα δωρεάν.

Σίγουρα θα συμφωνεί με αυτό κι ο δημαρχάκος. Ή μήπως όχι, γιατί κάποιος ΑΛΛΟΣ ανησυχεί για το αποτέλεσμα της έρευνας? Μη τυχόν και η υπόθεση αυτή ακουμπήσει ψηφοφόρους φίλους? Κάποιος ΑΛΛΟΣ, που ξέρει και τα τηλέφωνα της εισαγγελίας? Τα λεφτά υπήρχαν. Κάποιοι τα έκλεψαν. Και κάποιοι τους καλύπτουν τόσα χρόνια. Με τόσους αστυνομικούς στο βουνό, τώρα είναι η ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: