27.5.12

Χρυσαυγίτης με ράσα

Πέρα από γνήσιος χριστιανοφασίστας ο Αμβρόσιος με αυτή του την παρέμβαση για ακόμη μια φορά σαν άγιος άνθρωπος που είναι, αποδεικνύει πως έχει τη βεβαιότητα ότι θεός δεν υπάρχει και πράττει ανάλογα.


Τι κι αν το "ποίμνιό" του είναι τα μαρτυρικά Καλάβρυτα; Ακολουθώντας τα βήματα των από άμβωνος πολιτικών παρεμβάσεων, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίστηκε προχθές με κείμενό του τη Χρυσή Αυγή, με τρόπο που μάλλον θυμίζει χρυσαυγίτη με ράσα.

«Δεν δύναμαι να κατανοήσω πώς και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ» απεφάνθη ο Αμβρόσιος, που άσκησε επίσης κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλια, αλλά και στους Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο, κατηγορώντας τους ότι "έχουν έλλειμμα δημοκρατίας στην ψυχή τους". Γιατί; Επειδή... "συμπεριφέρθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο στον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή", κατά τον μητροπολίτη, που στενοχωρήθηκε πολύ με τον "αποκλεισμό" του Ν. Μιχαλολιάκου από την τελευταία σύσκεψη των αρχηγών.

Φυσικά ο Αμβρόσιος στο κείμενό του επιτέθηκε και στον Μ. Ανδρουλάκη, που αρνήθηκε να πάρει μέρος στην ορκωμοσία διαμαρτυρόμενος για την παρουσία χρυσαυγιτών στη Βουλή, αλλά και στα ΜΜΕ, που "έδωσαν πολλή σημασία στο ατυχές περιστατικό με το εγέρθητι".

Μπορεί η παρέα της "Χρυσοπηγής" να είναι πια φτωχότερη μετά τους θανάτους του Χριστόδουλου και του Καλλίνικου, αλλά ο Αμβρόσιος κρατά ακόμη ψηλά τα λάβαρα του φανατισμού και της Ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: