1.7.12

Προσωπική ιστορία του Γιώργου Μπόμπολα

ΑΠΟ ΤΟ <<ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ>> BOBOLASGATE.INFO

Ο Γιώργος Μπόμπολας (80) είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Φώτη Μπόμπολα και της Μαρίτσας Κουβαρά. Οι γονείς του παντρεύτηκαν το 1926 και μεγάλωσαν τα παιδιά τους σε ιδιόμορφες συνθήκες, κατά περιόδους δυσμενείς και αργότερα επώδυνες λόγω του πολέμου και των διώξεων των “αριστερών” πατέρα και πρωτότοκου γιου.

Σε αντίθεση με τα τρία αδέλφια του που πάλεψαν στην ζωή τους για να επιβιώσουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ο Γιώργος ανέπτυξε τον πιο σκληρό και αδίστακτο χαρακτήρα. Καλλιέργησε βαθιά στην ψυχή του την εμμονή του αμύθητου πλούτου με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, καλλιέργησε το μίσος ενάντια στο Κράτους που του είχε φερθεί σκληρά και χάραξε μια διαβολική στρατηγική μέχρι να πετύχει να γίνει ο ίδιος δυνάστης του Κράτους και μέχρι να καταφέρει να του απομυζήσει το μεδούλι.

 Πήγε στο πολυτεχνείο με ένα τρύπιο παντελόνι, τελείωσε με καλές επιδόσεις, ρίχτηκε με τα μούτρα στη δουλειά με τον φίλο του τον μακαρίτη Κουλουμπή του ΠΑΣΟΚ. Άρχισε να προσπαθεί να μάθει τα δημόσια έργα. Στην δικτατορία ο γαμπρός του ο Πανταζόπουλος (άντρας της αδελφής του της Παρασκευής) τον βόηθησε να μπει στα δημόσια έργα παίρνοντας αποχετευτικά και άλλα. Άρχισε να κάνει λεφτά…

 Αποφάσισε να στραφεί στον εφοπλισμό. Αγόρασε μερικά μικρά πλοία χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους, χειραγωγώντας και εξαπατώντας ανθρώπους. Χρησιμοποίησε τον Κακομανώλη που ήξερε την Ναυτιλία για να του ανοίξει τον δρόμο. Κάποια στιγμή προσπάθησε να τον ρίξει (κάτι που στην επιχειρηματική του πορεία κατέληξε συνήθεια). Ο Κακομανώλης τον πρόλαβε και τον έριξε εκείνος. Ο Μπόμπολας έφαγε το πρώτο του επιχειρηματικό χαστούκι. Λίγο έλειψε να χρεοκοπήσει. Αλλά έμαθε, έμαθε να είναι πιο σκληρός και πιο αδίστακτος με τους συνεργάτες του. Δεν επρόκειτο να επιτρέψει στον εαυτό του να την ξαναπατήσει…

Έστρεψε και πάλι την προσοχή του στις κατασκευές. Στην προσπάθεια να αναπτυχθεί με τα δημόσια έργα όμως τα βρήκε μπαστούνια. Τα μικρολαδώματα που χρησιμοποιούσε στις δοσοληψίες του με το Δημόσιο, κόλλαγαν στην αντίσταση του Αντώνη Αναστασόπουλου που βρισκόταν “απέναντι”. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον φέρει στο στρατόπεδο του. Τα κατάφερε “πασάροντας” του την μικρή του αδελφή, την οποία ο Αναστασόπουλος παντρεύτηκε. Ο Αναστασόπουλος αποδείχθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές στρατηγικές του Μπόμπολα. Εξίσου “μάγκας” και εξίσου “πειραιώτης”, υπερτερούσε γιατί κατείχε τους μηχανισμούς και τα αδύναμα σημεία του Δημοσίου. Και ακόμα ήξερε πρόσωπα και πράγματα. Τα μοιράστηκε με τον Μπόμπολα, τον εκπαίδευσε και τον επιμόρφωσε. Ο Μπόμπολας του άφησε έξυπνα όλο το πεδίο ελεύθερο να τρέξει τις κατασκευές. Ο Αναστασόπουλος “ζωγράφιζε”. Στα δύσκολα ο Μπόμπολας έμπαινε μπροστά και λάδωνε τους υπουργούς Δημοσίων Έργων, όλων των κυβερνήσεων από το ’74 και μετά… (κάποια στιγμή το ’06, ο μικρός του γιος ο Λεωνίδας, θα εκμυστηρευτεί με αφέλεια σε στενό συγγενικό πρόσωπο, ότι ο ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ που μακροημέρευσε περισσότερο από όλους, ήταν και ο πιο “απαιτητικός”!).

 Στο μεταξύ, μέχρι το ’93, ο Αναστασόπουλος είχε κάνει την κατασκευαστική εταιρία του Μπόμπολα, τον ΑΚΤΩΡΑ την μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα. Μια αγελάδα που έκανε γάλα δισεκατομμυρίων για τον αχόρταγο Μπόμπολα. Τότε ο Μπόμπολας αποφάσισε να πολλαπλασιάσει την περιουσία του, βάζοντας την εταιρία στο Χρηματιστήριο. Προσδοκούσε υπεραξίες δεκάδων δισεκατομμυρίων και αλματώδη ανάπτυξη με τον πακτωλό που θα αντλούσε από το ΧΑΑ, αλλά του έλειπε ένα σημαντικό νούμερο για να τσεπώσει “όλο το χαρτί”. Το 15% της εταιρίας που κατείχε ο Αναστασόπουλος.

Χρησιμοποίησε τις πιο εκλεπτισμένες και δόλιες μεθόδους για να μανιπιουλάρει τον Αναστασόπουλο και να του φάει τις μετοχές μέσα από τα χέρια. Προσπάθησε να τον βάλει να υπογράψει πλαστό συμφωνητικό που έλεγε άλλα από τα συμφωνημένα, βασισμένος στην εμπιστοσύνη που θα του έδειχνε ο γαμπρός του… Ο μάγκας Πειραιώτης τον πήρε χαμπάρι, μάζεψε όλα τα ντοκουμέντα της απάτης του Μπόμπολα και μια μέρα του τα πέταξε στη μούρη, εκβιάζοντας τον με δικαστήρια και δημόσια διαπόμπευση. Ο Μπόμπολας για δεύτερη φορά έβαλε την ουρά στα σκέλια και υποχώρησε. Το γυαλί όμως είχε ραγίσει, ο Αναστασόπουλος πήρε το 11,5% που είχε περισώσει από τον άρπαγα κουνιάδο του, και το πούλησε στο ανώτερο σημείο της μετοχής του ΑΚΤΩΡΑ, γκρεμίζοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας και τσεπώνοντας ο ίδιος αρκετά δισεκατομμύρια που του έδωσαν την ευκαιρία να ξεφύγει οριστικά από την λάκκο της διαφθοράς του Μπόμπολα.

 Παράλληλα, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο Μπόμπολας είχε γίνει κοινωνός ενός σχεδίου εισβολής τον χώρο του Τύπου από έναν σοβιετόφιλο εκδότη, τον Γιαννίκο. Το σχέδιο, στο μυαλό του Μπόμπολα πήρε μια εντελώς διαφορετική διάσταση, μετατράπηκε σε ένα διαβολικό σχέδιο. Είχε πρόχειρη για αξιοποίηση την “αριστερή” αγωνιστική οικογενειακή του ιδεολογία και έτσι δεν είχε κανένα δισταγμό να δικαιολογήσει την απαραίτητη σκοτεινή στρατολόγηση του στις τάξεις της ΚαΓκεΜπε. Από εκεί εξασφάλισε το τεράστιο κεφάλαιο που ήταν απαραίτητο για να κάνει το μεγάλο άλμα στην 4η εξουσία ιδρύοντας το ΕΘΝΟΣ και κάνοντας την 4η εξουσία την σημαντικότερη και ισχυρότερη στην Ελλάδα, φυσικά προς όφελος του.

Μετά από μερικά χρόνια, ο Μπόμπολας συνήλθε από το στραπάτσο του Αναστασόπουλου. Είχε ήδη γιγαντωθεί στα Media και είχε ξεφορτωθεί με τον πιο ωμό, ανήθικο και αδίστακτο τρόπο από τον συνεταίρο του τον Γιαννίκο, του οποίου την ιδέα εκμεταλλεύθηκε χωρίς να προσφέρει τίποτα σε αντάλλαγμα παρά την προδοσία της φιλίας και του συνεταιρισμού τους. Άλλος ένας συνεταίρος που τον έσπρωξε ψηλά… έφαγε χώμα!.. Τώρα πλέον ο Μπόμπολας δεν ικανοποιούταν με τίποτα λιγότερο από την πλήρη προσωπική κυριαρχία σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του και τον εξοστρακισμό οποιουδήποτε στελέχους είχε συγκεντρώσει δύναμη.

Έτσι, απέλυσε τον αντίστοιχο με τον Αναστασόπουλο, στυλοβάτη του Έθνους Αλέκο Φιλιππόπουλο. Η κοινή τους πορεία όπως και η λυσσαλέα αναμέτρηση του Μπόμπολα με τον Γιαννίκο εξιστορούνται λεπτομερώς στο κεντρικό μας αρχείο που αποκαλύπτει όλη την διεφθαρμένη ιστορία του Έθνους, που έστησαν με τον Γιαννίκο, γιγάντωσε ο Φιλιππόπουλος και τελικά αρπάχτηκε και κατέληξε αποκλειστικά στον ίδιο. Η τελική σύγκρουση του Μπόμπολα με τον Φιλιππόπουλο ήταν εξίσου σφοδρή.

Ο Μπόμπολας και αυτή την φορά υπερίσχυσε και ο στενός του συνεργάτης απολύθηκε ταπεινωμένος αφού στο μεταξύ ο Μπόμπολας είχε αποστραγγίσει από τον στενό του συνεργάτη όλη την τεχνογνωσία σύνταξης και διαχείρισης μιας εφημερίδας που είχε μετατραπεί σε τυφλό όργανο προπαγάνδας και εκβιασμού της εξουσίας. Σύντομα μετά την φθοροποιά ρήξη, ο Φιλιππόπουλος απεβίωσε. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει τίποτα στο διαδίκτυο που να αναφέρεται στην περίοδο του Φιλιππόπουλου στο Έθνος, στην μεταξύ τους σχέση και σε οτιδήποτε συνδέει τον Φιλιππόπουλο με τον Μπόμπολα ή το Έθνος. Είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση “εξαφάνισης” στοιχείων και ντοκουμέντων από την Μαφία του Μπόμπολα (είχε προηγηθεί η “εξαφάνιση” του βιβλίου “Πάρτε το Έθνος στα Χέρια σας” από όλη την Ελλάδα και Όλη η ιστορία του αμαρτωλού ΕΘΝΟΥΣ ακολούθησαν πολλές ακόμα “εξαφανίσεις” - οι πιο πρόσφατες στο σχετικό μας άρθρο.

Στην πορεία ο Μπόμπολας δεν παρέλειψε να τα βρει με την υπόλοιπη ελίτ των επιχειρηματιών χτίζοντας μαζί τους ένα “δίκτυο διαπλοκής” χωρίζοντας τις αγορές και ρυθμίζοντας τα ολιγοπώλια.

Σε κάποιους τομείς το παράκανε, όπως στα δημόσια έργα και στα ΜΜΕ που κατέχει περίπου μονοπωλιακή θέση (κυριαρχώντας στους συγκεκριμένους τομείς, ανάμεσα στους άλλους επιχειρηματίες της “παρέας”). Μετά το 2004 άρχισαν μεγάλες περιπέτειες για τον Μπόμπολα και τις επιχειρήσεις του. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία άνοιξε πόλεμο μαζί του ψηφίζοντας νόμο (τον περίφημο “βασικό μέτοχο”) για να σπάσει τις επιχειρήσεις του στα δυο. Ο Μπόμπολας πήρε τα δισεκατομμύρια του, πήγε στα μεγάλα Ευρωπαϊκά γραφεία με λομπίστες “killers” και μέσω αυτών εξαγόρασε μερικούς Ευρωπαίους γραφειοκράτες που απέρριψαν τον νόμο της κυβέρνησης. Αφού κατάφερε να “σκίσει τη γάτα”, υποχρέωσε τον Κώστα Καραμανλή να συνθηκολογήσει μαζί του προκειμένου να πετύχει τουλάχιστον την διακριτική δική του στήριξη από τον Νταβατζή Μπόμπολα, όπως είχε πλέον καταλήξει να του είναι…

Ο Μπόμπολας προσέγγισε αμέσως με την παλιά και αποτελεσματική τακτική του ”μαστίγιου και του καρότου” τον Γ. Σουφλιά και του προσέφερε απόλυτη “προστασία” μέσω των εφημερίδων και ιδιαίτερα της εντεταλμένης Μαρίας Σπυράκη του δελτίου του Mega. Τα μεγάλα δημόσια έργα άρχισαν να ρέουν σαν ποτάμι στον όμιλο της Ελλάκτωρ. Αξιοσημείωτο είναι, ότι τον καλό – έστω και με το πιστόλι στον κρόταφο – αρραβώνα, του πρώην “αριστερού” και πρώην ΚαΓκεΜπίτη Μπόμπολα με την δεξιά κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή, διαδέχθηκε η είσοδος του βαθέος Αμερικάνικου “δακτύλου” Carlyle Group στο κεφάλαιο του Πήγασου (12,53%), μέσω του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη. Ο Μπόμπολας είχε αποφασίσει, στην δύση της ζωής του να ολοκληρώσει την μεταβίβαση της πουλημένης του ψυχής, από τον διάβολο της ΚαΓκεΜπε στον σατανά της CIA…

Έτσι ολοκληρώνεται μια πορεία ζωής, που ξεκίνησε με τον Μπόμπολα κυνηγημένο και πεινασμένο σαν σκυλί και καταλήγει με τον Μπόμπολα σαν αληθινό μεγιστάνα, χορτασμένο από πλούτη, μεθυσμένο απ’ την εξουσία, βουτηγμένο στα εγκλήματα και καλά προστατευμένο, άλλοτε από ανατολικούς και τώρα από δυτικούς πάτρωνες. Άραγε μπορούν πραγματικά να τον βοηθήσουν;.. άραγε εξακολουθεί να έχει τη δύναμη που του επιτρέπει να αυτοαποκαλείται… μεγιστάνας;!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: