8.11.12

"Ο Δήμαρχος αφού "λύτρωσε" τον αντίπαλό του για τον Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού...τώρα βλέπει "αόρατους" εχθρούς"!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ..."ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ"

Εξ' αφορμής των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων κατοίκων και φορέων του Ερινεού ενάντια στην κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση "Παπανικολού" και της φραστικής επίθεσης του υποστηρικτή του έργου, Δημάρχου Αιγιάλειας κ.Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

"Από το 2002 μέχρι σήμερα, δεν έχω ποτέ αλλάξει στάση ως προς το έργο του Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού, πεπεισμένος πως πρόκειται για στημένη επιλογή τοποθεσίας, περιβαλλοντικό έγκλημα και καταπάτηση επιστημονικών εκθέσεων, δίχως ποτέ να επηρεάζομαι από διαμαρτυρίες πολιτών κι εκάστοτε αιρετών, για τους όποιους μικροπολιτικούς λόγους.

Δυστυχώς το σταθερό μου "όχι" σ'αυτήν την επιλογή, που κατεγράφη και στην τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, ο κ. Δήμαρχος το ερμηνεύει ως "εχθρότητα στην περιοχή"!  Πλανάται οικτρά ο κ. Θεοδωρακόπουλος αν νομίζει πως με τέτοια φρασεολογία θα πείσει την κοινή γνώμη για την "κωλοτούμπα" του στο επίμαχο έργο, αφού ως γνωστόν προεκλογικά είχε δεσμευτεί περί του αντιθέτου! Άλλωστε, ούτε τη δημοτική του ομάδα δεν έχει καταφέρει να πείσει για το θέμα αυτό και κατά συνέπεια το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα. Υπάρχουν και δημοτικοί του σύμβουλοι "εχθροί" της περιοχής;

Eπειδή ουδέποτε υποκίνησα οιονδήποτε προς την κατεύθυνση διαμαρτυρίας για τον νέο αυτό Χ.Υ.Τ.Α, δεν δέχομαι αόριστες προσβολές, που δεικνύουν έλλειψη σεβασμού της αντίθετης άποψης, "τσουβάλιασμα" ατομικών συμπεριφορών και πρόκληση εφήμερων και ανούσιων εντυπώσεων.
Καλώ το Δήμαρχο να κοιτάξει πρώτα και κύρια έναν προς έναν τους δημοτικούς του συμβούλους και ν'αφήσει  την αντιπολίτευση να εκφραστεί ελεύθερα.Άλλωστε με τους χειρισμούς του στο εν λόγω θέμα, ας μην ξεχνάμε πως "λύτρωσε" την Μείζονα Μειοψηφία του κ. Καλογερόπουλου, απαλλάσσοντάς την από την κύρια ευθύνη του αρχηγού της - ως Δημάρχου Συμπολιτείας - να επιλεγεί η "Παπανικολού" ως χώρος κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α της Δυτικής Αιγιάλειας"! Ε λοιπόν τώρα δεν δικαιούται να βλέπει εχθρούς"!

**Απάντηση Δημάρχου σε δηλώσεις  Δ. Τριανταφυλλόπουλου για ΧΥΤΑ Παπανικολού.**
Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με το ΧΥΤΑ Παπανικολού έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Τόσα χρόνια δημότης Αιγίου ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι ο Δήμος Αιγιάλειας  και οι δημότες του δεν αντέχουν να πληρώνουν δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την μεταφορά των σκουπιδιών. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν ιδιαίτερα με τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Αν δεν λυθεί το θέμα αυτό η Αιγιάλεια είναι καταδικασμένη σε οικονομικό θάνατο. 

Επί δύο χρόνια προσπάθησα να αποτραπεί η δημιουργία ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα που δεν κατάφερα, γιατί εξαρτόμαστε από τον Περιφερειακό σχεδιασμό, πράγμα που φαίνεται να αγνοεί ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Πίστεψα ότι ίσως μπορεί να βρεθεί λύση με την κατασκευή του εργοστασίου στο Φλόκα, αλλά και αυτή η λύση αρχίζει σήμερα να χάνεται μετά τις κόντρες και διαφωνίες στο Δήμο Πατρέων, που αν δεν καταργούν πάνε σίγουρα πολύ πίσω το έργο αυτό. 

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος για διαφορετικούς μάλλον λόγους  τάσσεται κατά του ΧΥΤΑ Παπανικολού, κατά της μεταφοράς επιπλέον σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, αφήνοντας ικανοποιημένους όλους τους κατοίκους. Όμως, οι δημότες της Αιγιάλειας επέλεξαν τη δική μας παράταξη να επιλύσει το μεγάλο αυτό θέμα και παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις να τα καταφέρω, όπως παλεύω για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Δήμου. Γνωρίζω δε ότι εγώ θα εισπράξω το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και σίγουρα δεν θα έχω τους πάντες ικανοποιημένους. Στην πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, πρωτόγνωρη, οικονομική συγκυρία,  θα αντιμετωπίσω και αυτό το πρόβλημα με γνώμονα το γενικότερο καλό παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις. 

Θα πρέπει, τέλος, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος να γνωρίζει ότι η άσκηση της  εξουσίας απαιτεί τόλμη και αποφασιστικότητα, συγκρούσεις και δύσκολες αποφάσεις πράγμα για οποίο δεν είναι όλοι έτοιμοι.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες  δεν μπορούν να εμποδίσουν την υλοποίηση ενός έργου για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει 7.000.000 Ευρώ.

"Με ψέμματα ήξερα κι εγώ να βγω Δήμαρχος...κ. Θεοδωρακόπουλε"!**ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "Χ.Υ.Τ.Α ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ"**

Από την Δημοτική Παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας, "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή", δίδεται στη δημοσιότητα, γραπτή δήλωση του Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, σε απάντηση των όσων υποστήριξε (χθες Τρίτη) σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, και  αφορά στο θέμα της κατασκευής του Χώρου  Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση "Παπανικολού", μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας κι Ερινεού.

"Σέβομαι απόλυτα, το δικαίωμα του κ.Δημάρχου να πιστεύει ακράδαντα, πως το έργο κατασκευής οργανωμένου σκουπιδότοπου στην τοποθεσία "Παπανικολού" είναι κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ορθό,καθώς και την απόφασή του ν' αναλάβει ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη, το πολιτικό κόστος για την εκτέλεση του Χ.Υ.Τ.Α Δυτικής Αιγιάλειας,
ζηλεύοντας μάλλον τη "δόξα" του Αρχηγού της Μείζονος Μειοψηφίας και βασικού του αντιπάλου κ. Καλογερόπουλου, η υπογραφή του οποίου,για το έργο, φιγουράρει σε επίσημα έγγραφα, από το 2002! Ως δημότης αλλά κι ως αιρετός γνωρίζω δε καλά, πως τα κονδύλια τα οποία δαπανώνται κάθε έτος για την αποκομιδή, τη διαχείριση και τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων, είναι δυσανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας.
Αντιλαμβάνομαι επίσης, πως όταν διοικείς, πράγματι χρειάζεται τόλμη κι όχι μικροπολιτικές.Όλα αυτά καλά!

Αναρωτιέμαι όμως:

-  Γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν έλεγε - όσα τώρα λέει - περιοδεύοντας προεκλογικά σε Ερινεό και Συμπολιτεία;

-  Γιατί πριν τις εκλογές, όχι μόνο υποσχόταν πως δεν θα γίνει ο Χ.Υ.Τ.Α "Παπανικολού", αλλά είχε υπογράψει κιόλας (πρόχειρα) για την μη υλοποίηση του έργου;

-  Γιατί, γι' αυτά που κατ' αυτόν δεν αντιλαμβανόμαστε εμείς ως αντιπολίτευση, δεν έχει καταφέρει να πείσει αρκετούς από τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους; Ξεχνά, μάλλον σκόπιμα, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ αυτού του Χ.Υ.Τ.Α πέρασε με μία μόνο ψήφο...Συμβούλου της αντιπολίτευσης!

Καθίσταται επομένως σαφές, πως ο κ. Δήμαρχος, άλλαξε ξαφνικά άποψη για το εν λόγω περιβαλλοντικό έργο, μετά τις εκλογές! Άλλα έλεγε άλλωστε σε πολλά κι επελέγη από τον κόσμο η παράταξή του κι ο ίδιος ως δημοτική αρχή κι αυτό δεν κρύβεται πια!
Ας κάνει λοιπόν... το "μεγάλο" αυτό έργο κι ας "πανηγυρίζει" όσο θέλει για το κατόρθωμά του, αλλά καλά θα κάνει να μην μας προκαλεί πολιτικά.

Με ψέμματα ήξερα κι εγώ να γίνω Δήμαρχος...κ. Θεοδωρακόπουλε! Κρίμα που συνδέετε πλέον τη θητεία σας με τη μεγάλη καταστροφή μιας πανέμορφης και σπάνιας περιοχής του τόπου μας, που αν επρόκειτο για το χωριό σας, θα ήσασταν σίγουρα πολέμιος και μόνιμος διαμαρτυρόμενος στη Γέφυρα του "Σαρκουνά"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: