27.5.13

Επίσκοποι κατά αριστερών βουλευτίνων

Ιερώνυμος-Αμβρόσιος κατά Μ.Ρεπούση-Μ.Κανελλοπούλου

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

Οι επίσκοποι είναι άγαμοι και αν πιστέψουμε τους ισχυρισμούς τους και παρθένοι ανέραστοι. Τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα να θέλει να γίνει άγαμος κληρικός; Υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις του φαινομένου, μερικές είναι πολύ αυστηρές και άδικες. Το ράσο λένε, αποτελεί καλό επαγγελματικό καταφύγιο και κρυψώνα συνηθειών, που ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και το περιβάλλον του, που κι αυτοί κατηγορήθηκαν γι’αυτές,  αποκαλούσαν με αγοραίο τρόπο «κουσούρια», «παρδαλότητες», «βενζίνη που μπαίνει από την εξάτμιση». Προσωπικά συντάσσομαι με φανατισμό με την άποψη που διακίνησε, μέσω του περιοδικού του φίλου του, του «αγανακτισμένου» κ.Τράγκα, στο προεκλογικό τεύχος του ‘Crash’ (Iούνιος 2012), ο νοήμων κ.Τσίπρας για τον επίσης φίλο του τον ιερό Ιερώνυμο. Φοράνε οι καλογεροπαπάδες το ράσο για να μπορούν να μελετούν απερίσπαστοι. Φως φανάρι, μελέτη χωρίς ράσο δεν γίνεται. Φαντασθείτε πόσο πιο προχωρημένοι στη σκέψη θα ήταν οι μεγάλοι φιλόσοφοι και επιστήμονες, αν απείχαν από τη συνουσία. Αυτή η ανακάλυψη του κ.Τσίπρα, αυτοχρισμένου Αποκρισάριου της Εκκλησίας στην Κροατία, πρέπει να γραφτεί με χρυσόσκονη πάνω στους διάσημους όρχεις του συμβούλου του, του Σλοβένου φιλόσοφου, ή στα οπίσθια της Ναόμι Κάμπελ, τα οποία προφανέστατα απασχολούν την πολιτική του σκέψη απείρως περισσότερο από τα βιβλία της Ναόμι Κλάιν.

—–Αφού λοιπόν λύσαμε με επιστημονικό τρόπο το γόρδιο δεσμό των αιτίων της καλογερικής παρθενίας, μιας παρθενίας που έχει ανάλογο αξιακό φορτίο με αυτές της Ίσιδας ή της ασσυριακής θεάς Ινάννας, θέλω να διερευνήσουμε μαζί αν αυτή η αγαμία προκαλεί μισογυνισμό. Το ερώτημα με απασχόλησε, εξ αιτίας των δυο κρουσμάτων φραστικής επίθεσης δυο παρθένων επισκόπων, του ιερού Ιερώνυμου και του μελίρρυτου Αμβρόσιου, σε δυο βουλευτίνες της Αριστεράς. Προσωπικά τα θεωρώ και τα δυο σαν εκδήλωση μισογυνισμού και εξηγώ το γιατί. Ο κ.Ιερώνυμος δεν επιτέθηκε ποτέ έτσι σε άντρα βουλευτή, ούτε ακόμη και στο σατανιστή Καιάδα, ή στο χυδαιολόγο Παναγιώταρο, ή στον Ουρητή Παππά, θαυμαστή του ναζιστή δολοφόνου βασανιστή και παιδεραστή Στράιχερ, που κατηγόρησε μάλιστα και κληρικούς για οθωμανικές συνήθειες (;) ή στον ευλογημένο από τον Αρχιεπίσκοπο εωσφοριστή Μιχαλολιάκο (τ.βομβιστή) του ροζ φοροπαράδεισου New Dream, που προσβάλλουν καίρια την Εκκλησία εμφανιζόμενοι ως πιστοί ή ως μπράβοι του θεού της. Ο κ.Αμβρόσιος, έχει βρίσει κατά καιρούς πολύ κόσμο καθ’έξιν, αλλά στην περίπτωσή που θα αναφερθώ ξεπέρασε νομίζω σε κακοήθεια ακόμη και τον εαυτό του. Θέλω να διευκρινίσω πως με κανένα τρόπο δεν θέλω να συσχετίσω τον εικαζόμενο μισογυνισμό των δυο ιερών ανδρών με τη διαδεδομένη ιερατική ομοφυλοφιλία. Αυτά τα δυο δεν συσχετίζονται υποχρεωτικά. Οι περισσότεροι  μισογύνηδες δεν είναι ομοφυλόφιλοι, το πιθανότερο είναι να είναι παντρεμένοι. Ο Ευρυπίδης για παράδειγμα, κατηγορήθηκε από πολλούς για μισογυνισμό, μάλιστα ο στωικός Αντίπατρος της Ταρσού στην «Περί Γάμου» πραγματεία του λέει πως ο Ευρυπίδης καλλιέργησε «την μισογυνίαν εν τω γράφειν», αλλά ο Σοφοκλής παρατήρησε πολύ εύστοχα γι’αυτόν πως δεν ήταν μισογύνης στο κρεβάτι του.

—–Δεν πάει καιρός που ο αρχιεπίσκοπος επιτέθηκε στην κα Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, με φρασεολογία μπακάλη, υπερασπιζόμενος των προσηλυτισμό ανήλικων στα σχολεία, μέσω της παρωδίας του ομαδικού αναγκαστικού εκκλησιασμού, στον οποίο έμμεσα υποχρεώνονται και παιδιά ταλαίπωρων γονιών, που δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους, καθώς και μεταναστόπουλα που φοβούνται να αρνηθούν να συμμετάσχουν: «Κυρά μου ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο και θα αποφασίσεις ότι δε θα εκκλησιάζονται τα παιδιά». Ο μυστακοφόρος με την κοψιά του παλιού Θεολόγου Γυμνασιάρχη κ.Φώτης Φανούρης Κουβέλης, που έδωσε θρησκευτικό όρκο στη Βουλή, όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε την πολύπαθη βουλευτίνα του, αλλά πρόσφατα συναγωνίστηκε τον κ.Τσίπρα σε φτηνιάρικες κολακείες για τον Αρχιεπίσκοπο.

—–Το δεύτερο κρούσμα αφορά τον προσωπικό ιεροκήρυκα (με το στανιό) και ταυτόχρονα και υβριστή του κ.Τσίπρα, το γνωστό μητροπολίτη της Βοστίτσας Θανάση Λενή. Εδώ εκτοξεύτηκε ολόκληρος Βουραϊκός και Σελινούς από χολή,  τέτοια που ξέρουν να εκκρίνουν μόνο οι καλόγεροι και αυτό γιατί η κα Κανελλοπούλου τόλμησε και έσπασε την επίσημη ιερή Ομερτά του κόμματος της και άσκησε σκληρή κριτική σε μητροπολίτη, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον αρχηγό της, που έχει μόνο καλά λόγια να πει για την Εκκλησία και για τα αφεντικά της. Ενδεικτικά για το εύρος της αριστερής Ομερτά, σημειώνω πως τρεις βουλευτές έχει εκλέξει η επαναστατική ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρεις συναγωνίζονται ποιος θα βρεθεί πιο κοντά στην Εκκλησία. Ο κ.Δ.Κοδέλας της Αργολίδας υποκλίνεται και φιλάει χέρια παπάδων, ακόμη και μπροστά σε μαθητές!

Ο κ. Β.Κυριακάκης  της Φθιώτιδας κάνει πως δεν ξέρει το φιλοχρυσαυγίτικο κήρυγμα του τοπικού μητροπολίτη ‘Σκελετού Βησσαρίωνα και Μαστών Αθανασίας του Αιγάλεω’, κ.Νίκου Πρωτοπαπά. Ο κ. Β. Χατζηλάμπρου της Αχαϊας δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα κατά του Αμβρόσιου, ούτε όταν αυτός βρίζει τόσο αχάριστα το δουλικό αρχηγό του, ούτε όταν περιλούζει τη συντρόφισσά του την Μαρία Κανελλοπούλου. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως αν αυτό το μαοϊκό ανθυποκομματίδιο καταλάμβανε με Επανάσταση την εξουσία, θα πέρναγε από λεπίδι τον κλήρο και εμένα μαζί, που θα αναγκαζόμουν να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των παπάδων. Όμως στο χώρο της Άκρας Αριστεράς η επαναστατική υποκρισία συναγωνίζεται τη θρησκευτική. Είπε λοιπόν για τη βουλευτίνα με τα περίεργα ελληνικά του, ο υμνητής του Ντερτιλή, που νόμιζε ότι ο Κολοκοτρώνης πέθανε στη φυλακή: «Συλλαμβάνεται, ότι διακατέχεται από φασιστική νοοτροπία! … Που ανήκει άραγε; Μήπως στο σύστημα «αποφασίσαμε και διατάζουμε»;…Με την νοοτροπία σας αποδεικνύετε, ότι είσθε μια σχέτη (sic)  φασίστρια! ….Κυρία Κανελλοπούλου, λίγη σεμνότης και λίγη ντροπή σας χρειάζονται! Αποτελούν στολίδι για την γυναίκα! …. Καθήστε, λοιπόν, κυρία μου, στ’ αυγά σας! … Εάν δεν ήμουνα Ιεράρχης, θα σας έλεγα το λαϊκό ρητό «κυττάξτε τη στραβομάρα σας». Αλλά ως Ιεράρχης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ορολογία! Επαναλαμβάνω: Καθήστε στ’αυγά σας!… Σας επαναλαμβάνω, ότι το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι το πιο αισχρό και το πιο απολυταρχικό νομοσχέδιο, που πέρασε ποτέ από την Ελληνική Βουλή! Πρέπει να ντρέπεσθε, διότι το υποστηρίζετε! Αγαπητή μου Κυρία Κανελλοπούλου, περαστικά σας! …».

—–Βρήκε και κάνει ο Θανάσης Λενής, το πνευματικό τέκνο του γνωστού Καλλίνικου. Όταν τον προσκυνάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πώς να ξεσηκωθεί ο φτωχός χωρικός των Καλαβρύτων; Τι μάθημα έδωσε ο κ.Τσίπρας στο λαό; Να σκύβει το κεφάλι και να υπακούει στις διαταγές των χουντικών δεσποτάδων. Πολλούς άνδρες ανέφερα σε αυτήν την ιστορία, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε εδώ να επαναληφθεί για τη Μαρία Κανελλοπούλου της Αχαϊας, αυτό που είπε κατά τον Ηρόδοτο ο Ξέρξης για την Αρτεμισία της Αλικαρνασσού: «οι μεν άνδρες γεγόνασί μοι γυναίκες, αι δε γυναίκες άνδρες».

ΥΓ
—–Ο ανεξίθρησκος, δημοκρατικός Αρχιεπίσκοπος Τσίπρα, Κουβέλη, Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη, που καυχιόταν ότι έκλεισε στην περιοχή Ελαιώνας του Άρματος Θηβών το κτιριακό συγκρότημα των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, το οποίο συκοφαντούσε ως «διεθνές κέντρο εξαρτώμενο από ύποπτους χώρους με εχθρικούς σκοπούς κατά της πατρίδος και της πίστεώς μας».

—–Έτσι έμειναν εκεί αμόλυντοι οι Ορθόδοξοι κάτοικοί του που φέρονται ότι επιδόθηκαν απερίσπαστοι στο σπορ της απάτης. Το χωριό με τις Πόρσε Καγιέν, με τις Φερράρι και με τα πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ που λέγεται πως έκαναν πολλές δεκάδες οικογένειες αγροτών πλουσιότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: