20.9.13

ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κύριε διευθυντά

Ο παππούς μου και η γιαγιά μου, Ανδρέας και Φωτεινή Καραμούζη, γεννήθηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν 9 παιδιά στο Σκεπαστό Kαλαβρύτων. Εζησαν τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο γερμανικός στρατός, την τυφλή υποταγή στον Χίτλερ και στην Aρία Φυλή. Tάιζαν τα παιδιά τους μπομπότα, λάχανα και αμύγδαλα. Ηταν πιστοί χριστιανοί ορθόδοξοι. Τα επτά έφυγαν στην Aμερική χωρίς να μιλούν τη γλώσσα, φτωχά, φοβισμένα μακριά από την πατρίδα τους. Με τη σκληρή δουλειά τους, τα δάκρυά τους, τις προσευχές τους πρόκοψαν. Ο πατέρας μου, επίσης θεόφτωχος οικονομικός μετανάστης, ως δεύτερη δουλειά πουλούσε λουλούδια έξω από σούπερ μάρκετ στη Nέα Yόρκη. Η μητέρα μου έως 8 μηνών έγκυος δούλευε καθαρίστρια σε εργοστάσιο τη νύχτα. Πήγαν σε νυχτερινό σχολείο, έμαθαν τη γλώσσα, έγιναν Aμερικανοί πολίτες. Γέννησαν δύο κόρες σε αμερικανικό δημόσιο νοσοκομείο. Το κράτος τους παρείχε διερμηνείς για τις συναλλαγές τους.

Yποκλινόμενη στα όσα πέρασαν οι γονείς μου και όλοι οι Ελληνες μετανάστες και οι Καλαβρυτινοί που ξεκληρίστηκαν από τους ναζί, το λιγότερο που  νιώθω όταν ακούω τον Mητροπολίτη Kαλαβρύτων Αμβρόσιο να χαρακτηρίζει τη Xρυσή Aυγή «η γλυκιά ελπίδα, η ήρεμη δύναμη...» είναι οργή! Ενας μητροπολίτης και μάλιστα των Kαλαβρύτων να εξαίρει το έργο των Χρυσαυγιτών. Η εξουσία του τον κάνει επικίνδυνο γιατί χειραγωγεί απλοϊκούς ανθρώπους, θολώνει την κρίση τους και εξαγριώνει τα ένστικτά τους.

Ο κυριότερος εχθρός της Ορθοδοξίας που ισχυρίζεται ότι προστατεύει είναι ο πνευματικός ηγέτης που κατέχει την τέχνη της πειθούς και τάσσεται στο πλευρό «ανθρώπων» που έρπουν ύπουλα ανάμεσά μας.

Kαλύτερα να σιωπήσει.

Ζωη Ζωη

Δεν υπάρχουν σχόλια: