3.2.14

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Ο ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Το ότι η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου δεν αποτελεί είδηση.

Επίσημα εξάλλου επιβεβαιώθηκε από τη Διεθνή Διαφάνεια ότι ο δημόσιος τομέας της είναι ο πιο διεφθαρμένος της Ευρώπης.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η διασπάθιση δημοτικού χρήματος σε πλήθος άχρηστων και άνομων δραστηριοτήτων είναι γνωστή. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει και τους πλέον αδαείς είναι ότι οι ταγοί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα αφού συντεταγμένα δεν δημοσιεύουν τις καταστάσεις περιουσιακής τους κατάστασης όπως ο νόμος ορίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αιγιαλείας.

Αντ' αυτού παραβιάζοντας τον νόμο και γελοιοποιώντας τον θεσμό τον οποίο υπηρετούν, φρόντισαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση να δημοσιεύσουν τα αποδεικτικά αποστολής των σχετικών καταστάσεων στην αρμόδια αρχή αντί των δηλώσεων τους όπως το έχουν πράξει εκατοντάδες υπόχρεοι από όλη την χώρα.

Εύλογα λοιπόν ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί για ποιο λόγο οι υπόχρεοι δημοσίευσης των παραπάνω καταστάσεων επιλέγουν αντί για τον δρόμο της διαφάνειας, την οδό της πλήρους συσκότισης της περιουσιακής τους κατάστασης και μάλιστα σε απόλυτη συνεννόηση ενισχύοντας για ακόμη μια φορά την αίσθηση μιας διαπαραταξιακης ομερτα που επικρατεί σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.  

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και σε όποιον δεν αρέσει είναι προτιμότερο να πάει σπίτι του παρά να χρησιμοποιεί αστείες δικαιολογίες και φθηνά τεχνάσματα προκειμένου να τον παρακάμψει..

Στο σύνολό τους φυσικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επαίρονται για την εγκυρότητά τους, την αναγνωσιμότητα τους και άλλα τέτοια χαριτωμένα δεν έχουν τολμήσει να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού κάνει ΤΖΙΖ..

Ούτε ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει ασχοληθεί με το θέμα αφού ειδικά αυτή την περίοδο είναι απασχολημένος με το κυνήγι φορολογουμένων που χρωστάνε ποσά ίσα με τις μηνιαίες απολαβές των παραπάνω υπόχρεων αιρετών..  

Οι αιρετοί μας αγαπητοί αναγνώστες, κάνουν το παν για να κρατήσουν κρυφή την περιουσιακή τους κατάσταση ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο γιατί φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή αφού τα εισοδήματά τους και η περιουσιακή τους κατάσταση είναι πολλαπλάσια από αυτήν του μέσου ψηφοφόρου τους.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το μεμπτό.. η συλλογική όμως προσπάθεια συγκάλυψης  δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες σχετικά με πιθανή ύπαρξη κραυγαλέων αναντιστοιχιών μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εισοδημάτων αλλά και η πιθανή προέλευσή τους...

Οι έρευνες εξάλλου του ΣΔΟΕ τριακοσίων αιρετών έρχονται να επιβεβαιώσουν τις υποψίες...   

Ήρθε η ώρα αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο κάθε τρεις και λίγο κάνοντας μας κήρυγμα περί διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης κλπ κλπ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο.  

Τι προβλέπει ο νόμος προς αποφυγή παρερμηνειών:  Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου. 

Ολόκληρος ο σχετικός νόμος 

Υποδείγματα τυχαίων δηλώσεων αιρετών: δήμος Αμαρουσίου, δήμος Ιωαννίνων, δήμος Πάτρας

Aigio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: